fbpx
Nyhet

Kallblodig avelsvärdering på Wången – igen!

Wången kommer att stå som värdar för höstens kallblodiga avelsvärdering 13-14 oktober 2017.

– Vi är väldigt glada över att återigen få förtroendet och har bara goda minnen från förra gången vi stod som värd, hösten 2015, säger Wångens vd Johan Sundberg.
Svensk Travsport, som är ansvariga för avelsvärderingen, tog för några år sedan ett beslut om att den ska alternera mellan olika banor och platser. Den här gången är det alltså travsportens riksanläggning Wången som står för värdskapet.
– Vi är väldigt glada att Wången var intresserade att än en gång vara värd för en avelsvärdering. Kallblodsavelsvärderingen är ett unikt tillfälle att profilera kallblodstravaren och den möjlighet som Wången har att samverka med sina utbildningar är mycket värdefull, säger Svensk Travsports avelschef Christina Olsson.

Vid höstens kallblodiga avelsvärdering är ambitionen, precis som förra gången det begav sig, att skapa ett arrangemang där kallblodsentusiaster kan umgås. Wången kommer liksom 2015 att samarbeta med Östersundstravet, som kör tävlingar 12 oktober, och man kommer även att samordna avelsvärderingen med skolverksamheten så att de studerande ges möjligheter till lärande.
– Vi fick mycket positiv feedback när vi senast arrangerade avelsvärderingen och vi vill förstås bygga vidare på det som fungerade bra då, men samtidigt utveckla hela konceptet ytterligare ett snäpp, avslutar Johan Sundberg.

Bilden: Hulte Magnus får sitt offentliga omdöme och blir Best in Show vid Wångens avelsvärdering 2015.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners