fbpx
Nyhet

Wångenclinic under World Toelt

Med 25 års erfarenhet är Vignir Jonasson ett av islandshästsportens mest aktade namn. Samarbetet mellan honom och Wången sträcker sig flera år tillbaka och nu deltar han i Wångens clinic.
World Toelt är den största inomhustävlingen för islandshästar i världen och från och med i år finns den dessutom med en svensk upplaga. När World Toelt arrangeras på Flyinge 14-15 april så håller Wången clinic båda dagarna.
 

– Det ska bli fantastiskt spännande att få chansen att visa hur vi arbetar med hästarna och våra tankar kring att utbilda ryttare. Under våra clinics medverkar så klart Vignir Jonasson, mångårig gästlärare på vårt hippologprogram, samt Ulrika Backan och så jag själv, säger Camilla Hed, stallförman och lärare på Wångens islandshästutbildningar.

Varje clinic är ungefär 30 minuter och kommer att ligga insprängd i tävlingsprogrammet och det hålls en clinic på fredag och en på lördag. Temat är ”Ryttarens sits och balans” och ”Hästens utbildning”.
– Vår målsättning med Wångens utbildningar är att det ska vara lätt att göra rätt för både häst och ryttare och det vill vi ge en inblick i under våra clinics, säger Camilla Hed.
Mer från Wången
Våra samarbetspartners