fbpx
Nyhet

Möt Oskar Öhrström – hovslagarelev

Sista ansökningsdag till hovslagarutbildningen närmar sig...och förstaårseleven Oskar Öhrström vill ha fler studiekamrater. Vi ställde "fem snabba" till honom!!

– Jag heter Oskar Öhrström och är en 28-årig kille, bosatt på egen gård i Sällsjö i västra Jämtland. Jag är uppvuxen med hästar och jag är mycket friluftsintresserad.

Varför valde du att söka till hovslagarutbildningen?

– Jag har haft ett hantverksyrke tidigare (möbelsnickare) och gillar att arbeta med händerna. Att få chansen att kombinera hantverksarbete med mitt hästintresse känns väldigt bra. Dessutom gillar jag tanken med att ha ett ”fritt” arbete.

Vad har gjort störst intryck på dig hittills under utbildningen?

– Det har varit oerhört roligt att få en inblick i travsporten. Här öppnas ”en helt ny värld” när det gäller skoning och balansering. Smidet är också nytt för mig och det känns inspirerande. Utbildningen ger en bra variation här på skolan eftersom vi får sko olika typer av hästar och olika raser.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag ska självklart gå även tilläggsutbildningen här på Wången så att jag kan bli ”av Jordbruksverket godkänd hovslagare” som det heter. I övrigt är planen att  jobba i eget företag som hovslagare och jag håller faktiskt just nu på att bygga en egen smedja hemma på gården!

Sista ansökningsdag inför höstens utbildning är ju 18 april – har du några sista tips och råd till de som funderar på att söka?

– Jag har väl kanske inga tips…men ett mycket starkt och tydligt råd: sök!. Det är en jättebra utbildning med bra lärare så om man är intresserad ska man absolut söka.

Kontaktperson hovslagarutbildningen
Malinda Alriksson Hippolog. Utb.ledare kusk- & hovslagarutb. Samordnare Brukshästcentrum
Mer från Wången
Våra samarbetspartners