fbpx
Nyhet

Här är årets NUV-deltagare!

Populariteten ökar för vårt nya sommarläger Nationella UngdomsVeckan och urvalet bland alla ansökningar är nu gjort.

De femton ungdomar som får chansen att delta i sommarens upplaga av Nationella UngdomsVeckan är nu utsedda. Det var fler än 30 ungdomar sökte till årets läger, vilket är en ökning från ifjol.

– Det är fantastiskt roligt att lägret på bara två år etablerat sig så bra och att det lockar så många att söka. Det roliga i själva urvalsprocessen är så klart att meddela de som fått ja på sin ansökan, medan det är mindre roligt att tvingas säga nej till så pass många. Men, vi har femton platser att fördela och vi känner oss ändå trygga i vårt urval, säger Jannike Bergkvist, Svenska Islandshästförbundet.

Följande ungdomar har fått besked om att de får delta:
Kajsa Wennerström
Emma Blixt
Julia Lockman
Elsa Gradin
Tindra Brennicke
Wilma Laurila
Johannes Kroppegård
Emma Linder Pålsson
Celine Åkerlind
Tova Ivarsson
Ellen Kullgard
Sofia Bäck
Filippa Agerhill
Ester Östberg
Alice Dellgar

– Gemensamt för årets deltagare är att ingen av dem deltog ifjol. Med tanke på att antalet sökande ökade så kraftigt så kändes det viktigt att erbjuda ”nya” ungdomar en plats. Därutöver har vi strävat efter en bra spridning i åldrar och även geografiskt. Vi har deltagare från Hammerdal i norr till Kågeröd i söder. Vi längtar till vecka 26 och ser fram emot att möta ett nytt gäng ambitiösa ungdomar, säger Jannike Bergkvist, SIF.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners