fbpx
Nyhet

Malva, Liv och Elina får årets wildcards!

Precis som ifjol delas det ut tre stycken wildcards till sommarens upplaga av KRAFFT PonnyElitVeckan och här är årets "vinnare".

Det blir tre stycken framgångsrika ”tvåor” som får varsitt wildcard till KRAFFT PonnyElitVeckan på Wången i sommar. Därmed är samtliga 30 deltagare uttagna och uppladdningen kan börja.

– Vi har valt att gå efter samma princip som ifjol, det vill säga att lyfta fram ungdomar som tävlat framgångsrikt men som ändå inte räckt hela vägen fram till att bli segerrikaste kusk på hemmabanan. Vi har också valt att ge våra wildcards till ungdomar som aldrig tidigare deltagit på PEV, allt för att bredda och ge så många som möjligt chansen, säger Ronney Wickzell, projektledare för KRAFFT PEV 2017.

Årets wildcards går till:
* Malva Johansson, Tomelilla, som får göra storebror Isak sällskap till PonnyElitVeckan.
* Liv M Sjölund, Östersundstravet, som placerade sig tvåa efter Emilia Ramstedt.
* Elina Johansson, som tillsammans med redan inkvalade Linnea Landström får representera Umåker.

– Grattis till dessa tre som kompletterar de 27 inkvalade kuskarna och gör att vi även i år har en bra mix av ungdomar som gör PEV-premiär och sådana som varit hos oss tidigare och därmed kommer att väljas in i ”Hall of fame” i sommar. Nu laddar vi för fullt för att stå redo inför en fantastisk vecka på Wången med start måndag 26 juni, säger Ronney Wickzell.

KRAFFT PonnyElitVeckan är ett inoffciellt landslagsläger för ponnytravungdomar och genomförs på travsportens riksanläggning Wången 26 juni-2 juli.

Bilderna visar: Malva Johansson/Månstorps Nike, Liv M Sjölund/L.A Iron Man och Elia Johansson Ängabogårds Dilba.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners