fbpx
Nyhet

Stort intresse för den nya kuskutbildningen

SONY DSC

Kuskutbildningen för brukshästkörning har väckt ett mycket stort intresse och 39 personer kommer att kallas till antagningsprov i mitten av juni. Utbildningen har totalt tio platser.

– Vi är väldigt nöjda med det stora intresset! Eftersom det är första gången vi genomför ansökningsprocessen så var det något svårt att uppskatta hur många som skulle söka, men det här överstiger faktiskt våra förväntningar, säger Eva-Lena Blom, utbildningschef Wången AB.

Kuskutbildningen är på halvtid, men en stor del av utbildningen är förlagd till vår- och sommarmånader och omfattar totalt 10 veckor på plats på Wången under två år. Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen och leder i första hand till eget företagande inom hästbranschen.

– Antagningsprovet är, som sagt, 15 juni och dit kommer alla 39 sökande att kallas. För att sedan kunna antas så krävs ett godkänt antagningsprov och om det blir fler som klarar provet görs ett urval bland dessa, säger Eva-Lena Blom.

Kontaktperson
Mer från Wången
Våra samarbetspartners