fbpx
Nyhet

Malinda blir nationell samordnare

15 juni invigs Brukshästcentrum Wången och samtidigt blir Malinda Alriksson ny nationell samordnare för just brukshästnäringen och brukshästcentrum.
Malinda Alriksson, nationell samordnare Brukshästcentrum Wången. Foto: Maria Granholm.

Satsningen på att etablera ett Brukshästcentrum Wången tar alltmer tydlig form. I juni inviger landshövding Jöran Hägglund centrat som också får en nationell samordnare knuten till sig.

Malinda Alriksson har under flera år arbetat som programansvarig för vuxenutbildningarna på Wången men får nu en ny roll när den nya verksamheten ska byggas upp. Vid sidan av sitt arbete bedriver hon dessutom uppfödning och träning av nordsvenska brukshästar.

– Malinda är en viktig resurs på Wången och de nya uppdragen passar henne som handen i handsken. Vi är väldigt nöjda med denna interna rekrytering. Malinda kommer förutom att vara nationell samordnare för brukshästcentrum också vara ansvarig för yrkeshögskoleutbildningarna på Wången. Hennes efterträdare som studierektor på Hippologprogrammet blir Barbara Winkvist Staaf som också kommer att vara ansvarig för gymnasiet, säger Eva-Lena Blom, utbildningschef.

Satsningen på en nationell samordnare sker i samarbete med Hästnäringens Nationella Stiftelse som finansierar delar av tjänsten. Uppdraget handlar dels om att utveckla kontakten mellan entreprenörer i brukshästnäringen och aktörer inom näringsliv och offentlig sektor. I uppdraget ingår också att ansvara för den nya kuskutbildningen för brukshästkörning som startar på Wången hösten 2017.

– Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag. Att få vara med om att forma en ny utbildning och samtidigt bygga upp den helt nya funktionen som nationell samordnare blir en stimulerande uppgift. Brukshästnäringen ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Malinda Alriksson, tillträdande nationell samordnare.

Vill du veta mer om Brukshästcentrum Wången?
Malinda Alriksson Hippolog. Utbildningsledare kusk- & hovslagarutbildningen. Samordnare Brukshästcentrum
Mer från Wången
Våra samarbetspartners