Korea möter Jämtland. Matlagningskurs med Jens Linder

Det här är en matlagningskurs för dig som vill lära dig mer om det koreanska köket. Vi lagar mat tillsammans och avslutar helgen med en middagsbuffé öppen för alla. Ta med dig en vän, ta in på wärdshuset och må gott i hästars närhet med matlagning, vackra vyer och trevligt sällskap.
Obs! Begränsat antal deltagare, max 16 personer på kursen, max 60 middagsgäster på lördagens buffé.
FREDAG 27/10 från kl. 14.00 (6 timmar)
Presentation av Jens och kursen.
Förberedelser för fermentering.
Vi lagar en koreansk gryta och äter den till middag.
Middagen mynnar ut i ett litet föredrag om koreansk mat. Jens visar bildspel.
Vi förbereder mat till lördag kväll: smårätter, marinerar kött, blötlägger ris etc.
LÖRDAG 28/10 (6 timmar)
Vi gör klart fermenteringarna som vi påbörjade dagen innan.
Vi lagar en traditionell koreansk soppa och äter den som en sen lunch. Jens berättar mer om Korea.
Vi paketerar varsin glasburk att ta hem för vidare jäsning.
Alla kursdeltagarna får Jens bok; Jens Linders Korea.
Vi förbereder middagen Korea möter Jämtland.
På kvällen serveras en middagsbuffé för max 60 personer.
PRISER
Kurs fredag–lördag e.m. 1 480 kr/person
(inkl. middag på fredagen, lunch lördag, två fika, Bok: Jens Linders Korea och stor burk med Kimchi).
Middagsbuffé på lördag kväll 350 kr/person
Logi, specialpris:
– Enkelrum med frukost 700 kr för en natt, 1 000 kr för två nätter.
– Del i dubbelrum med frukost 500 kr/person för en natt, 700 kr/person för två nätter
– Paketpris: Kurs inkl. logi fredag–söndag 2 530 kr/person del i dubbelrum (inkl. middag x 2, frukost x 2, Lunch x 1, fika x 3. Bok: Jens Linders Korea och en stor burk med Kimchi). Enkelrumstillägg: 300 kr
Alla priser inkl. moms
JENS LINDER
Lär känna en av Sveriges ledande matjournalister. Jens skriver och skapar recept i bland annat DN, Gourmet och Lantliv mat & vin. Han har tidigare varit kock och arbetat på allt från skärgårdsbåtar till stjärnkrogar, från Tranås till London. Han har gjorts sig känd för att i populär form behandla särpräglad mat och dolda traditioner. Han har varit med i Historieätarna och radions program P1 Meny och Epstein i P1. Jens Linder har också författat ett tiotal kokböcker, däribland kokboken Jens Linders Korea.