fbpx
Nyhet

Tre godkända hingstar och avgjord landsfinal

I helgen var det kallblodsentusiasternas helg på Wången. Fredag till lördag arrangerade Svensk Travsport avelsvärdering. På söndagen höll Slepiner Jämtland/Härjedalen en landsfinal för tvååringar.

För att utveckla och vidareutveckla olika raser håller Svensk Travsport avelsvärderingar varje år. Det övergripande målet med kallblodsaveln att kallblodstravaren ska vara en sund och frisk travhäst med goda tävlingsprestationer, hög hållbarhet, bra exteriör och hanterbarhet/lynne. Det är också viktigt att motverka en alltför hög inavelsgrad.

Tre godkända hingstar
Till årets avelsvärdering kom fyra hingstar. Tre av dem godkändes: Pyrmo, Lesja Kongen och Qvarting. Best in show blev Pyrmo och hans ägare Martin Lundahl fick pris som bästa visare.

Pyrmo
Qvarting
Lesja Kongen

Resultat från unghästvisningarnas landsfinal
På söndagen gick landsfinalen av stapeln. Det är en final för de tvååringar som fått 79 poäng eller mer på lokala unghästvisningar. Finalen arrangerades av travklubben Sleipners lokalförening i Jämtland/Härjedalen.

Resultat stoklass (maxpoäng 60);

  • Ängsalma 48 p
  • Ankungen 48 p
  • Wilda Elise 47 p

Resultat hingstklass

  • Guli Major 54 p Best In Show
  • Myrsjös Ruter Ess 51 p
  • Eld Rask 51 p

Bästa visare blev Sara Karlsson (Rosens Freja).

Bilder från helgen 

Vårbusan kom till landsfinalen från Bergsåker och var nöjd över att komma ur transporten.
Gymnasieeleverna pysslade om hästarna efter uppvisningen med travkadriljen.
Patrik Hedqvist är hovslagare hos Stig H. Till Wången kom han för att hålla föreläsningen ”Hur skor man vinnare”. Vad var svaret? – Det gäller att få hästarna att hålla. Föreläsningen presenterades av Mustad.
Det var liv och rörelse och glatt humör ute i solskenet på lördagen.
Mer från Wången
Våra samarbetspartners