fbpx
Nyhet

Guldhandsken 2017 är avgjord

I lärlingsserien Guldhandsken vann Jimmy H Andersson finalen på Bergsåker och tog hem en tredjeplats, vilket gjorde att han kammade hem stipendium från både Wången och PwC.
Jimmy Andersson med ett par guldhandskar i band runt halsen, ett diplom från Wången i ena handen och en stor check från PwC i andra.
Jimmy Andersson vann finalen av Guldhandsken 2017. Foto: Ellinor Kempe

Rutinerade lärlingen Jimmy H Andersson drog längsta strået i den första finalen av PwC och Wångens nya lärlingsserie Guldhandsken som avgjordes på Bergsåker fredagen 29 december. Andersson som slutade trea i grundserien körde kapable och skadedrabbade Ready Lane, som trots en tuff löpning kunde hålla undan för vasst avslutande Farmens Kaliber för dagen körd av Wiktor Kyhlin-Blom.

Under kvällen uppvaktades också grundserievinnaren, unge kusktalangen Magnus A Djuse, som för närvarande går andra året på Wångens travgymnasium. Djuse vann serien som ägt rum under hela 2017 (på regionens banor Bergsåker, Östersund, Solänget och Dannero) närmast före tidigare Wångeneleven och nyblivne proffstränaren Daniel Wäjersten.

Slutresultat grundserien
1. Magnus A Djuse 67 poäng
2. Daniel Wäjersten 65 poäng
3. Jimmy H Andersson 45 poäng

Daniel Wäjersten, Jonas Lindkvist från Bergsåker, Johan Sundberg vd Wången, Magnus A Djuse. Foto: Ellinor Kempe

Bergsåkers webbplats finns hela resultatlistan.

Guldhandsken

Guldhandsken är en helt ny lärlingsserie som startade i maj 2017. Totalt körs 28 lopp med Bergsåker och Östersund som värdar för de flesta loppen, men även Dannero och Solänget kör varsin avdelning. Syftet med tävlingen är att stödja travsportens utveckling och öka samverkan mellan banorna i regionen.

De lärlingar som placerar sig på första-, andra- och tredjeplats totalt i serien får stipendium av Wången. De tolv främsta i serien gör sedan upp i ett finallopp. Vinnaren av den kuskmatchen får ett stipendium av PwC. Totalt delas 30 000 kronor ut i olika stipendier och serien är öppen för alla lärlingar, oavsett bantillhörighet.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners