fbpx
Nyhet

Lennart Ivarsson har utsetts till t.f. vd på Wången

Från och med torsdag 22 november har Wången en ny tillförordnad vd på plats. Lennart Ivarsson tar över posten under en kortare tid.
Man i dunjacka och handskar står lutad över ett trästaket vid en hästhage
Lennart Ivarsson redo att påbörja sitt uppdrag på Wången.

Lennart Ivarsson kommer från Krokom och har en gedigen bakgrund på ledande positioner inom industrin och i tjänsteföretag, både i Sverige och utomlands.

– Wången är en välkänd och berömd institution inom hästnäringen och Wången har väldigt mycket att erbjuda den som vill utbilda sig inom häst. Det känns oerhört spännande att få komma hit och jobba i en sådan komplex utbildningsverksamhet., säger Lennart Ivarsson.

Det var bara en vecka sedan som Lennart fick frågan om han kunde åta sig jobbet som tillförordnad vd.

– Styrelsen är nöjd med att vi hittat en kvalificerad person som kunde kliva in med kort varsel. Den tillförordnade vd:n har fått uppdraget att driva verksamheten framåt och se över organisationen. Vi har också påbörjat processen med att rekrytera en permanent vd, säger Stefan Johansson, ordförande i Wången AB:s styrelse.

Den tillförordnade vd:ns uppdrag är på halvtid och kommer att sträcka sig cirka ett halvår framåt. Under tiden har styrelsen gett ett uppdrag till rekryteringsfirma att hitta en ny vd. På önskelistan står en person med erfarenhet från utbildningsverksamhet och som har fokus på affärsmässighet och nätverkande med personliga egenskaper som att vara utåtriktad och driven. Målsättningen är att ha en ny vd på plats under kvartal två 2019.

– Jag tror mig vara anlitad för att jag har vana av att gå in i liknande roller under kortare uppdrag, oavsett verksamhet. Och jag gillar hästar. Vi har islandshästar hemma på gården som jag gärna utfordrar, men jag varken rider eller kör själv – jag sladdar hellre ridplanen, berättar Lennart Ivarsson.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners