fbpx
Nyhet

De gick proffstränarkursen 2018

Årets proffstränarkurs är över. Här presenterar vi deltagarna som klarade proffstränarkursen 2018, och är blivande proffstränare inom trav eller galopp.
Deltagarna på proffstränarkursen står ute i snön framför hästhagar. Några står på knä framför de andra
Deltagarna i årets kurs på Wången var stående från vänster: Marko Korpi, Samu Sundström, Maria Lundgren, Magnus Träff, Anton Sverre, Helena Ehn, William Eriksson, Anita Gottås Löjdahl, Felicia Wester (hippologstudent), Andre von Dabrowski, Isabella Gustafsson (hippologstudent), Daniel Selin, Jessika Sidbäck, Nadja Bellander, Sandra Loumala Stående på knä från vänster: John Quigely, Susanne Berneklint, Jan-Erik Neuroth, Raphael Freire, Dennis Palmqvist, Madelene Karlsson Frånvarande vid fotografering: Laura Myllymaa, trav. Foto: Emma Roos

Proffstränarkursen är en av kurserna som ingår i A-tränarkursen, en utbildning för dem som vill satsa på en professionell tränarrörelse inom travsporten eller galoppsporten, och en obligatorisk utbildning för att man ska kunna plocka ut en proffstränarlicens.

A-tränarkursen är uppdelad i tre omgångar;
• Förberedande proffstränarkurs
Proffstränarkursen på Wången
• Tränarutveckling – en kurs som genomförs två år efter kurs ett.

Men för att överhuvudtaget bli behörig till A-tränarkursen måste man först ha gått Fördjupningskurs trav på Wången. Eller genom validering visa att man har motsvarande kunskaper. Huvudman för utbildningarna är Hästsportens Folkhögskola.

Hippologstudenterna Isabella Gustafsson och Felicia Wester deltog eftersom Proffstränarkursen ingår som en kurs i universitetsutbildningen hippologprogrammet som finns på Wången.

Deltagare på proffstränarkursen 2018

Deltagarna på proffstränarkursen står ute i snön framför hästhagar. Sjön och berg i bakgrunden
Blivande travtränare från vänster: Madelene Karlsson, Maria Lundgren, Magnus Träff, Samu Sundqvist, Helena Ehn, Marko Korpi, Anton Sverre, Daniel Selin, Anita Gottås Löjdal, William Eriksson, Dennis Palmqvist, Andre von Dabrowski, Isabella Gustafsson, Felicia Wester (hippologstudent), Sandra Loumala, Jessica Sidbäck
Frånvarande vid fotografering: Laura Myllymaa.
Liten grupp står på gräsmatta med litet snötäcke. Några har mössa, och ser lite frusna ut
Blivande galopptränare från vänster: Nadja Bellander, Raphael Freire, Jan-Erik Neuroth, John Quigely, Susanne Berneklint.

Läs mer

I Travronden kan du läsa mer om de blivande proffstränarna:
Här är de nya proffstränarna 
Svåra sjukdomen fick Anita att gå kursen 
Häcklöparen blev travtränare

Och i Sulkysport:

Först BC-vinst – sedan proffslicens 

Mer från Wången
Våra samarbetspartners