fbpx
Nyhet

Håkan Karlsson utsedd till ny vd för Wången

Idag informerades personalen på Wången om att ny vd för Wången AB blir Håkan Karlsson. Han tillträder sin tjänst 1 juli.
Foto: Anna Wilhelmsson

Håkan Karlsson är lärarutbildad och började sin karriär som lärare i idrott och engelska. Efter tio år som lärare blev han skolledare, sedan biträdande rektor, och efter det rektor för gymnasieskolan Wargentin i Östersund. Sedan 2008 har han varit biträdande förbundschef på Jämtlands gymnasieförbund, det gymnasieförbund som Wången ingår i.

– Det här är en fantastisk fin utmaning och det finns en stor potential i Wången. Det finns väldiga möjligheter att göra bra saker och det vill jag vara en del av, säger Håkan Karlsson. Det arbetar många professionella människor här och min uppgift blir att leda dem som ett lag.

Håkan Karlsson är även ordförande för Jämtlands travsällskap sedan fyra år tillbaka. Och engagerad centralt i Svensk Travsport genom olika uppdrag.

– För fyra år sen fick jag möjlighet att sätta mig in i travvärlden genom ordförandeskapet i Jämtlands travsällskap. Nu får jag också en möjlighet att lära mig mer om övriga områden som Wången utbildar i. Det vill säga islandshästar, hovslageri och brukshästar, säger Håkan Karlsson

Håkan Karlsson har redan god kunskap om Wångens verksamhet eftersom han både suttit i styrelsen för både Wångens stiftelse och Wången AB.

– Min erfarenhet från styrelsearbetet här på Wången gör att jag känner mig trygg med att det här är en solid rörelse med många ben att stå på. Wångens framtid är ljus.

Wången välkomnar sin nya vd som tillträder sin post den 1 juli. Till dess fortsätter tillförordnad vd Lennart Ivarsson arbetet med att leda Wången och de två kommer bitvis att jobba parallellt för överlämning.

– Jag blir glad när jag kommer till Wången. Det är en fantastisk anläggning, och här finns bra medarbetare. Jag har varit på Wången många gånger som konferensgäst och upplevt den höga servicekänslan, säger Håkan Karlsson innan han lämnar personalmötet på Wången för att åka tillbaka till sin tjänst på Jämtlands gymnasieförbund.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners