fbpx
Nyhet

De får årets wild cards till PonnyElitVeckan 2019

Nu presenterar vi deltagarna till PonnyElitVecka 2019. Varje år bjuder Wången in de vinstrikaste ponnytravkuskar från Sveriges alla travbanor till en lägervecka; PonnyElitVeckan, PEV. Dessutom får tre kuskar som nästan nått ända vägen fram också chansen att få vara med. De blir årets wild cards.
Glad ung tjej i travdress har båda armarna i luften efter en seger. Den högra handen håller i en pokal och den vänstra i en blomsterkvast och rosett
Wilma Malmberg efter en av sina många segrar. Foto: Tom Jönehag

PEV, PonnyElitVeckan, är ett inofficiellt landslagsläger där trettio ungdomar får chansen att lära känna varandra och knyta kontakter, lära av Wångens lärare och inbjudna gäster, och förstås tävla. 27 av dem är segerrikast på sin bana och tre får ett wild card.

Årets wild cards

De tre som kvalat in som årets wild cards är:

Viktor Blücher 15 år Jägersro
Viktor vann 16 lopp på 35 starter under 2018 vilket ger en segerprocent på hela 46 %. Med sin stjärna Wicky Wirwelwind vann han Ponnychampionatet, Lindesbergs Lilla pris och inte minst Svenskt Ponnytravkriterium. Därför går ett av årets wild cards till Jägersrokusken Viktor Blücher.

Viktor Blücher samlar på pokaler. Foto: Tom Jönehag

Casandra Hermann 15 år Romme
Casandra vann under 2018 17 lopp på 67 starter vilket ger en segerprocent på 25 %. Med sin högkapable men inte okomplicerade Nordanåkers Ferlin vann hon bland annat 5-års mästerskapet på Färjestad.

Svart ponny med röd huva har en blombukett över huvudet för att kusken står brevid och håller buketten och hästen i ena handen och gör tummen upp med andra handen som också håller i körspöt
Tummen upp för Casandra Hermann och Nordanåkers Ferlin. Foto: Tom Jönehag

Wilma Malmberg 17 år Gävle
Wilma kan stoltsera med 41 % i segerprocent under 2018. Med sina två ponnyer blev det 22 starter och 9 segrar. Slätthans Smaragd lyckades sätta nosen först i 7 av sina 12 starter och Överste Dar startade bland annat Lilla Jubileumspokalen och Nordiska Mästerskapet.

Ponnyekipage på travbana
Wilma Malmberg och Slätthans Smaragd. Foto: Tom Jönehag

Lägret börjar med tävling på Östersund

Deltagarna får en ”all inclusive-vecka” med boende och mat, föreläsningar och massor av praktiska moment med häst, möjlighet att tävla flera gånger under veckan och så förstås roliga kvällsaktiviteter. Samtidigt pågår också ett läger för islandshästungdomar och det brukar vara ett populärt inslag att få prova varandras sporter.

– Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda ungdomarna den här chansen till att utvecklas, och det är ett sätt för oss att stötta det viktiga ponnytravet, säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

PonnyElitVeckan genomförs för sjunde året i rad. Veckan är ett resultat av ett samarbete mellan Wången, Sveriges travbanor och Svensk Travsport.

I år börjar lägerveckan med en tävlingsdag på Östersundstravet den 24 juni och den andra tävlingsdagen under veckan blir på torsdag 27 juni på Wången.

Kuskar som kvalat in till PonnyElitVeckan 2019

Axevalla Herman Sundbom
Bergsåker Alice Sjölin
Boden Rebecka Nordendahl
Bollnäs Linn Hedkvist
Dannero Julia Pettersson
Eskilstuna Nellie Gradling
Färjestad Emma M Lunde
Gävle Ida Strömbäck
Hagmyren Silje Röste
Halmstad Julia Jacobsson
Jägersro Towa Olsson
Kalmar Moa Rosenberg
Lindesberg/Örebro Wanessa Lundgren
Mantorp Isabelle Källgren
Romme Michelle Johansson
Rättvik Sofie Unger
Skellefteå Elsa Säll
Solvalla Wendela Manberger
Solänget Lina Lind
Tomelilla Wilma Johansson
Umeå Sandra Demby
Vaggeryd Ellen Svensson
Visby Mikaela Rydberg
Åby Linnea Djupdahl
Åmål Felicia Persson
Årjäng Emma Sanamon
Östersund Emma M Bjurström
Wild cards
Viktor Blücher, Jägersro
Wilma Malmberg, Gävle
Casandra Hermann, Romme

(på några banor har den segerrikaste kusken tackat nej och därmed har erbjudandet gått vidare till nästa namn).

Kontaktperson
Mer från Wången
Våra samarbetspartners