fbpx
Nyhet

Wången söker hovslagarlärare

Vi söker en hovslagarlärare på 50 % till 100 % tillsvidareanställning. Är du en skicklig hovslagare som kan förmedla din kunskap till andra? Då är det dig vi söker!
Städ med järnsko syns i förgrunden. I bakgrunden en hovslagarlärare omgiven av elever i skohallen
Foto: Thomas Blomqvist

UPPDATERAD 2019-10-18. TJÄNSTEN ÄR TILLSATT. MEN ÄR DU ÄR ALLTID VÄLKOMMEN ATT LÄMNA DITT INTRESSE FÖR EV. FRAMTIDA BEHOV.

Vi utökar bemanningen på våra hovslagarutbildningar och söker därför en skicklig hovslagare med goda vitsord och erfarenhet med intresse att förmedla sina kunskaper till våra studerande. Arbetsomfattning 50 upp till 100 procent tillsvidareanställning. Vi söker i första hand en heltidstjänst men omfattningen kan diskuteras.

Två yrkeshögskoleutbildningar

Wången utbildar hovslagare tillsammans med Flyinge och Ridskolan Strömsholm. Utbildningarna sker i Yrkeshögskolans regi; en treårig utbildning samt en ettårig tilläggsutbildning på distans. Båda utbildningarna ger studerande med godkänd yrkesexamen möjlighet att ansöka om att bli godkända hovslagare av Jordbruksverket. Utbildningarna innehåller både teori och praktik, samt lärande i arbete (LIA).

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att undervisa i såväl praktiska som teoretiska kurser, i huvudsak på våra hovslagarutbildningar men även för våra övriga studenter och elever då hovvård är en del i deras utbildningar. Du ansvarar för att pedagogiskt leda och stödja de studerande i det vardagliga arbetet. Arbetet sker i enlighet med uppdrag, styrdokument och branschens behov, i samarbete med lärarlaget. I arbetet som lärare ingår administrativa uppgifter och även att använda vår digitala lärplattform. Skoning av hög kvalitet och hovrelaterade åtgärder utföres i tjänsten. Andra arbetsuppgifter kan bli aktuella utifrån kompetenser och intresse.

Vi vill att du

  • Har ett godkännande som hovslagare från Jordbruksverket, har du dessutom gesällbrev/ mästarbrev är det en stor merit.
  • Har förmåga att leda, planera och genomföra såväl teoretisk som praktisk undervisning i olika miljöer och för olika målgrupper. Vi sätter stor vikt vid pedagogiska färdigheter.
  • Har intresse av att handleda studenter/studerande/elever.
  • Håller dig uppdaterad om aktuell hästforskning och deltar i projekt som pågår i Wångens hästverksamhet.
  • Har förmåga att jobba i team, är flexibel, kreativ och delar våra värderingar.
  • Värnar om hästar såväl som elever och studenter.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att sko högpresterande hästar i olika grenar/sporter samt klinikarbete.

Ansök

Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 27 september.

Skicka din ansökan med meritförteckning, referenser och löneanspråk till malinda.alriksson@wangen.se

Urval och intervjuer sker fortlöpande. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse, ange i ansökan när du kan börja.

Frågor besvaras av utbildningsledare på hovslagarutbildningarna Malinda Alriksson, se kontaktuppgifter nedan.

Välkommen med din ansökan!

WÅNGEN

Wången är en av hästnäringens tre riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och de andra två riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm. Riksanläggningarna har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. På Wången bedrivs också forskningsprojekt i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU).

Wången är travsportens riksanläggning, centrum för islandshästutbildningar och brukshästcentrum. Wången ligger vacker beläget i Alsenbygden mellan Östersund och Åre. Wången AB omsätter 40 miljoner kronor och har 40 anställda. Här studerar 150 av morgondagens trav- och islandshästaktiva genom gymnasie-, vuxenstudie-, folkhögskole- och universitetsnivå.

Kontaktperson
Malinda Alriksson Hippolog. Utb.ledare kusk- & hovslagarutb. Samordnare Brukshästcentrum
Johanna Svensson Hovslagarlärare
Annons för utskrift

Annons hovslagarlärare

Annons hovslagarlärare Wången 19060

Ladda ner Format: pdf Storlek: 126.1 KB

Mer från Wången
Våra samarbetspartners