fbpx
Nyhet

Wången söker lärare & kursledare trav

Nu söker vi en lärare och kursledare med inriktning travhäst till hippologprogrammet. I tjänsten ingår även undervisning på våra övriga utbildningar.
En lärare står med ryggen mot vid travbanan på Wången. Läraren studerar en hippologpstudent som kör häst på Wångens travbana
På hippologprogrammet

Lärare och kursledare inriktning trav till hippologprogrammet

Nu söker Wången lärare i travhästämnen och kursledare till Hippologprogrammet inriktning trav.

Är du hippolog eller agronom?

Vi söker dig som är agronom, hippolog eller har en annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara/bestå av undervisning och kursansvar inom travsport och hästhantering på hippologutbildningen och i ämnet hästkunskap inom våra olika utbildningar inom gymnasium, Hästsportens folkhögskola, yrkeshögskola och våra egna kurser.

Förutom att undervisa i hästrelaterade kurser på våra utbildningar, kommer du alltså att vara kursledare på universitetsutbildningen Hippologprogrammet, inriktning trav.

Arbetet innehåller alla arbetsuppgifter som förekommer inom utbildningsverksamheten;

  • undervisning
  • planering
  • utveckling av respektive kurs
  • samverkan med kollegor-

I tjänsten kan även ansvarsområden inom häst- och stallskötsel förekomma.

Meriterande för lärare och kursledare trav

  • Lärarlegitimation eller legitimationsgrundande examen – vi välkomnar dock alla sökanden som passar in på ovanstående profil.
  • Yrkeserfarenhet inom häst
  • Hippolog med inriktning trav
  • Husdjursagronom
  • Om du är, eller har varit, aktiv som till exempel tränare eller hästskötare inom travsport
  • Brett nätverk i hästvärlden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vem är du?

Vi vill att du är en god pedagog och brinner för att undervisa. Du är flexibel, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du bör även kunna arbeta självständigt och ta ansvar. Du leder och organiserar ditt arbete, både teoretiskt och praktiskt, så att en trygg och respektfull lärandemiljö skapas.

Hippologprogrammet – en unik utbildning

Hippologprogrammet är Sveriges enda universitetsutbildning inom häst och har tre inriktningar; trav, islandshäst och ridhäst. På Wången går studenter som läser på inriktningarna trav och islandshäst. Hippologprogrammet är världsunik utifrån att teori och praktik varvas inom utbildningen.

Huvudman för utbildningarna är SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.

På Wången ingår du i ett erfaret lärarlag och får varierade arbetsuppgifter på reglerade arbetstider. Lärarlaget består av kärnämneslärare, yrkeslärare inom trav och islandshäst, hippologer, agronom, veterinär och hovslagare. Du erbjuds vidareutbildning inom områden som är relevanta för ditt arbete och ges möjlighet till uppstallning av häst med tillgång till träningsbanor och ridhus.

På Wången bedrivs också forskningsprojekt, både egna och i samarbete med SLU.

Ansökan

Frågor besvaras av studierektor Barbara Winqvist Staaf och facklig representant Malin Connysson, se kontaktuppgifter nedan.

Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2019-10-21.
Skicka din ansökan med meritförteckning och referenser till barbara.winqvist.staaf@wangen.se

Anställningsform – tillsvidare, 60 procent med möjlighet till heltid.

Urval och intervjuer sker fortlöpande. Vi tillämpar 6 månader provanställning. Tillträde snarast.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla eventuella erbjudanden från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Ansök senast 21 oktober

Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2019-10-21.
Skicka din ansökan med meritförteckning och referenser till barbara.winqvist.staaf@wangen.se

Kontaktperson
Malin Connysson Universitetsadjunkt. Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi, SLU
Platsannons pdf

Platsannons lärare och kursledare inriktning trav hippologprogrammet

Ladda ner Format: pdf Storlek: 201.5 KB

Travsportens riksanläggning

Wången, Flyinge och Strömsholm utgör hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar varav flera tävlar framgångsrikt.

Wången är travsportens riksanläggning och ligger vacker beläget i Alsenbygden mellan Östersund och Åre. Wången AB omsätter 40 miljoner kronor och har 40 anställda. Här studerar morgondagens trav- och islandshästaktiva genom utbildningar på gymnasie-, folkhögskole- yrkeshögskole- och universitetsnivå.

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett svenskt statligt universitet med ansvar för areella näringar och lyder under näringsdepartementet.

SLU har verksamhet på trettiotalet orter i landet. Till huvudorter räknas Uppsala (campus Ultuna), Umeå, och Alnarp. Utbildningen är utöver ovanstående även förlagd till Skinnskatteberg, Flyinge, Strömsholm och Wången. Utöver utbildningsorterna bedriver SLU även forskning vid tjugotalet orter i Sverige.

SLU ansvarar för yrkesexamina som agronom, jägmästare, veterinär, lantmästare, landskapsarkitekt, landskapsingenjör, trädgårdsingenjör, hortonom, hippolog och skogsmästare. På SLU finns även ett antal kandidat-, och masterutbildningar inom till exempel ekonomi, husdjursvetenskap, livsmedelsvetenskap, biologi och fiskerivetenskap.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners