fbpx
Nyhet

Wången söker rektor för gymnasiet

Wången söker rektor för gymnasiet, på 50–100 procent. Vill du vara med och utveckla utbildningsverksamheten på Wången, har erfarenhet av gymnasieutbildning och kanske till och med ett hästintresse? Sök senast 29 april.
Glada elever i klassrum

Vår rektor lämnar oss efter tre år för att flytta söderut. Därför söker vi dig som är intresserad av att vara med oss och utveckla vår utbildningsverksamhet här på Wången.

Vi har idag ca 60 fantastiska gymnasieelever som har valt att gå naturbruksprogrammet med inriktning trav eller islandshäst och de vill gärna ha dig som sin rektor.

Tjänsten innehåller ett personalansvar för ca tio lärare. Du har stöd av utbildnings-administratör och elevhälsoteam samt övrig utbildningssupport på plats på Wången eller hos huvudmannen Jämtlands Gymnasieförbund.

Tillsammans arbetar vi här på Wången för att våra elever ska bli landets bästa hästskötare, kunna jobba varsomhelst i världen, gå ut med fullständiga betyg och ges möjlighet och uppmuntras att läsa vidare.

Du kommer att, tillsammans med verksamhetsansvariga för våra utbildningar inom yrkeshögskola, folkhögskola och universitet, ingå i vår utbildningsgrupp. Dessutom kommer du att sitta i vår ledningsgrupp, där vi tar de strategiska beslut som driver hela Wångens verksamheter framåt.

Omfattningen av anställningen definieras av vilka kompetenser du har med dig. En del av din rektorstjänst är du anställd av huvudmannen för utbildningen, Jämtlands Gymnasieförbund.

Meriterande

• Pedagogisk utbildning/erfarenhet
• Erfarenhet av att leda personal
• Erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete.
• Examen från den statliga rektorsutbildningen
• Erfarenhet inom häst

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vem är du?

Vi vill att du är en god pedagog och brinner för att leda undervisning. Du är flexibel, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du bör även kunna arbeta självständigt och ta ansvar. Du har ett vetenskapligt förhållningsätt. Du leder och organiserar ditt arbete, både teoretiskt och praktiskt, så att en trygg och respektfull lärandemiljö skapas.

Lärande sker både i nyrenoverade ljusa klassrum, såväl som i stallmiljö, i ridhus och på travbana.

En av hästnäringens tre riksanläggningar

Vår vision är att vara ett ledande kunskapscenter för dig som älskar hästar. Tillsammans med Flyinge och Strömsholm utgör vi hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vår affärsidé är att erbjuda utbildningar och kunskap för den hästintresserade. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar. Läs mer på wangen.se.

Wången ligger naturskönt med utsikt över sjö, skog och fjäll. Här finns möjlighet att ha häst och närhet till vandring och skidåkning.

Jämtlands Gymnasieförbund

Huvudman för vår gymnasieutbildning är Jämtlands Gymnasieförbund, ett förbund för kommunal gymnasieutbildning inom fem kommuner i Jämtlands län. Läs mer på jgy.se.

Ansökan

Anställningsform – tillsvidare, 50–100 procent. Vad som förutom rektorsskapet ingår i tjänsten, och därmed tjänstens omfattning, beror på din kompetens och erfarenhet.

Urval och intervjuer sker fortlöpande. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi har kollektivavtal. Tillträde efter överenskommelse.

Skicka din ansökan till vd och utbildningsansvarig för Wången AB, Håkan Karlsson.

Facklig representant är Malin Connysson.

Se kontaktuppgifter nedan.

Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2020-04-29.

Vi undanber oss alla eventuella erbjudanden från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Annons

Platsannons rektor gymnasiet

Ladda ner Format: pdf Storlek: 182.9 KB

Kontaktpersoner
Malin Connysson Universitetsadjunkt. Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi, SLU
Mer från Wången
Våra samarbetspartners