fbpx
Nyhet

Hästskötarkurs med TLU

TLU, Travets ledarutbildning, är utbildningen för den som vill jobba som travskoleinstruktör. Från och med i år ingår ledarutbildningens steg ett i hästskötarkursen på Wången.
Person med texten Travskoleinstruktör tryckt på ryggen på jackan står i en stallgån med en varmblodstravare. TLU är travets ledarutbildning för travskoleledare

Hästskötarkurs för dig som vill bli instruktör på travskola

För att kunna hålla i en kurs på Travskolan som huvudledare behöver man gå Travets ledarutbildning, TLU. Inom TLU finns två steg; det första är en webbaserad utbildning på 18 timmar. Den omfattar bland annat vad det innebär att vara instruktör och att driva en travskola.

Nu har Svensk Travsport och Hästsportens Folkhögskola tittat på utbildningarna och enats om att den som går hästskötarkursen på Wången anses ha motsvarande kunskaper som TLU I.

– Det här innebär att när man gått hästskötarkursen får man behörighet att gå TLU II som är utbildningen för att bli travskoleinstruktör, berättar Ulrika Backan, utbildningsansvarig för folkhögskoleutbildningarna på Wången.

På hästskötarkursen läser man grundläggande pedagogik och undervisningsmetodik parallellt med hästkunskap och hovvård. För de elever som inte har gått Travets ledarassistentutbildning, TLA, så kommer praktik på travskola att vara obligatorisk. I utbildningen ingår även studiebesök på travskola.

– I slutet av hästskötarkursen har deltagarna möjlighet att ta Svensk Travsports hästskötarexamen – men också en unik internationell hästskötarexamen som bara erbjuds genom utbildningarna på Wången, berättar Ulrika Backan.

Sista ansökningsdag till hästskötarkursen är 15 maj.

Ansök till hästskötarkursen

Ansök senast 15 maj på Hästsportens Folkhögskolas webbplats.

Kontaktperson
Ulrika Backan Lärare hippologprogrammet islandshäst
Mer från Wången
Våra samarbetspartners