fbpx
Nyhet

Ny chans att komma med på hippologprogrammet hösten 2020!

Hippologprogrammet med inriktning ridhäst, travhäst och islandshäst är öppet för sen anmälan till och med 11 augusti.
Kvinna i vit travhjälm står med ryggen mot kameran. På hennes t-shirt står det Fråga mig om hippologprogrammet och Wångens logotyp. I bakgrunden syns en ridplan och del av en travhästs huvud och lite längre bort en islandshäst.

Har du funderat på att läsa till hippolog? Vill du ha chansen att bli kallad till extra antagningsprövning och komma med på programmet om lediga platser uppstår? Anmäl dig nu!

SEN ANMÄLAN/ÅTERANMÄLAN

Du som inte har varit anmäld till hippolog – kandidatprogram 2020 ska göra en sen anmälan via antagning.se (sök på hippolog).

Du som har varit anmäld till hippolog – kandidatprogram 2020 men blivit obehörigförklarad på grund av att betyg inte hunnit att bli klara eller att du missat någon eller båda delarna av antagningsprovet i maj eller ångrar att du inte tackat ja du ska göra en återanmälan efter den 9 juli. Detta kan endast göras genom att maila SLU:s antagningsenhet antagning@slu.se (alltid öppen). Önskan om återanmälan som inkommer via e-post kommer alltid att registreras med det datum som mailet kom till SLU eller det datum anmälan är fullständig.

Vid antagning vid sen anmälan/återanmälan sker rangordning av behöriga sökande utifrån det datum då fullständig anmälan inkommit till SLU. Frågor om behörighet kan ställas till antagning@slu.se.

BEHÖRIGHET

För att ha möjlighet att bli behörig till programmet måste du göra extra antagningsprov på samma sätt som vid ordinarie antagningsprövning d v s genom att skicka in filmer på antagningsprovets moment. Vi skickar anvisningar för hur detta skall gå till när du har skickat in din anmälan. Du skall även uppfylla grundläggande och särskild behörighet senast vid programstart den 31 augusti. Antagning till programmet kommer att ske snarast efter att bedömning av inskickade filmer är klar. Reservantagning sker fram till två veckor efter programstart.

På Wångens YouTube-kanal hittar du filmer om programmet och om hur ett antagningsprov vanligtvis går till när det sker på plats. Observera att i år är det digital antagning som gäller och du skickar in filmer som ska motsvara de moment du skulle ha gjort på plats vid ett vanligt antagningsprov.

INRIKTNINGAR

Huvudman för hippologprogrammet är SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Utbildningen ges på hästnäringens tre riksanläggningar. På Wången finns inriktning islandshäst och på Flyinge och Strömsholm går inriktningen ridhäst.

Läs mer på Hippologprogrammets webbplats.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners