fbpx
Nyhet

LEDIGA TJÄNSTER: Vi söker undervisande agronom – TJÄNSTEN TILLSATT

Kom och utveckla våra studenter och utbildningsverksamhet här på Wången! Riksanläggningen Wången söker nu en agronom för undervisning av våra studenter på Hippologprogrammet och för det spännande uppdraget att utveckla vår profil gällande forskning och utveckling.
Sommarbild som visar Wångens skolbyggnader och travhästar som leds eller körs förbi
Foto: Öjvind Lund

På Wången finns hippologprogrammet, inriktning islandshäst och travsport. Programmet ges i samverkan med SLU som är huvudman och riksanläggningarna Flyinge och Strömsholm. Tillsammans utbildar vi hippologer för framtidens hästnäring.

Wången utbildar även hovslagare och kuskar inom Yrkeshögskolan. Genom Hästsportens folkhögskola bedriver vi utbildningar för att stärka kompetensutvecklingen inom travsporten och islandhästsporten. Sist men inte minst utbildar vi också ungdomar vid naturbruksprogrammet till hästskötare. Huvudman för gymnasiet är Jämtlands gymnasieförbund.

Vi söker en agronom, gärna disputerad eller med licentiatexamen!

I din roll kommer du att undervisa inom hippologprogrammets olika kurser framför allt med fokus på hästens biologi. Du kommer att handleda studenter i deras examensarbeten och vara kursledare. Du bidrar också till kurs- och ämnesutveckling tillsammans med kollegor på de andra riksanläggningarna och SLU.

Förutsatt att du har forskarutbildning kommer du även ingå i styrgruppen för forskning och utveckling och därigenom aktivt bidra till att planera för, genomföra och följa upp forsknings- och utvecklingsprojekt.

Hippologprogrammet har SLU som huvudman och verksamheten leds övergripande av hippologenheten i Uppsala där programstudierektor, föreståndare och vissa lärare är placerade. Hippologenheten ansvarar även för central administration.

Vi söker dig som:

 • är agronom, gärna disputerad eller med licentiatexamen.
 • har inriktat dig inom häst i din utbildning eller på annat sätt fördjupat dig inom hästområdet
 • tilltalas av att samverka med kollegor såväl på Wången som på SLU och andra anläggningar i Sverige och i någon mån även internationellt.

Meriterande är om du:

 • har erfarenhet av att undervisa
 • har dokumenterad erfarenhet från travsporten och/eller islandshästsektorn
 • har ett nätverk för att verka inom forskning och utveckling med fokus på hippologi och närliggande forskningsområden.

Om tjänsten:

 • Du anställs tillsvidare med semestertjänst. Tjänstens storlek, 80–100 %, kan beroende på din kompetens diskuteras.
 • Tillträde i augusti 2021 enligt överenskommelse.
 • Lönen sätts individuellt och du anställs av Wången AB.
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 • Vi välkomnar mångfald och en jämn könsfördelning.
WÅNGEN – en av hästnäringens tre riksanläggningar

Vår vision är att vara ett ledande kunskapscenter för dig som älskar hästar. Tillsammans med Flyinge och Strömsholm utgör vi hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vår affärsidé är att erbjuda utbildningar och kunskap för den hästintresserade. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar. Läs mer på wangen.se.

Välkommen till en av landets mest natursköna arbetsplatser!

ANSÖKAN

Urval och intervjuer sker fortlöpande. Tillträde efter överenskommelse.

Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-04-06.

Skicka din ansökan till studierektor Elisabeth Englund, se kontaktuppgifter nedan.

Kontaktperson
Anna-Lena Holgersson Föreståndare hippologprogrammet, SLU
Elisabeth Englund Rektor gymnasium. Studierektor universitet

Vi undanber oss alla eventuella erbjudanden från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners