fbpx
Nyhet

Wången startar ny inriktning med älgtrav

Igår kom beslutet. Till hösten startar Wångens gymnasium en ny inriktning med den nya sportformen älgtrav! (April april)
Älgen är Jämtlands landskapsdjur. Foto: Erik Karits/Pixabay

På Wången jobbar vi hela tiden med innovation och utveckling. För att hitta nya spelformer och nya sporter startar Wången i samarbete med travsportens organisationer ett försök med älgtrav. Eleverna på den nya inriktningen kommer att vara med och köra in kalvar. Eleverna kommer också få vara med att påverka hur den nya sportformen utvecklar sig.

-Vi ser det lämpligt att den här utbildningen körs på Wången då vi har den största samlade kompetensen inom travutbildning och att skolan finns i älgriket Jämtland, säger rektor Elisabeth Englund. Och fortsätter: Det här är så klart väldigt spännande och vi hoppas på många sökanden. Det här är ju någonting helt nytt.

Älgar har under historien använts på försök både som drag- och riddjur i det militära och i det civila samhället. I början av 1900-talet var tamälgen Stolta känd för att dra turister i vagn och deltog även i ett travlopp.

För ansökan och mer information läs vidare här Gymnasieutbildning profil Älgtrav.

Till hösten börjar man köra in kalvar. Foto: Azalea Lady/Pixabay
Mer från Wången
Våra samarbetspartners