fbpx
Nyhet

Vi söker en Handledare/Instruktör

TJÄNSTEN TILLSATT!

Nu söker vi en elevhandledare på 100 % för gymnasieeleverna på naturbruksprogrammet på Wången.

Handledare/Instruktör

I din roll som handledare koordinerar du elevernas studier på grupp och individnivå genom att vara länken mellan eleven, lärarlaget och skolans elevhälsoteam. Du arbetar framförallt förebyggande med gruppen i fokus och följer upp elevernas studiesituation. Du ingår i skolans elevhälsoteam.

ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter är att handleda våra elever genom studietiden på gymnasiet genom att finnas nära i deras studier. Du möter eleverna i grupp på klasstid och genomför utvecklingssamtal individuellt. Klasstiden följer vårt gemensamma årshjul. I det dagliga arbetet koordinera elevprocesserna tillsammans med undervisande lärare och elevhälsoteamets olika funktioner. I dialog med kursansvariga lärare bidrar du till att göra undervisningen tillgänglig i alla tre perspektiven av tillgänglighet, i de sociala, pedagogiska och fysiska lärmiljöerna.

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: 100 %

Tillträde: omgående efter överenskommelse.

Arbetsgivare: Jämtlands Gymnasieförbund

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är nyfiken och engagerad i ungdomars studier och livssituation. Du ska ha ett relationellt förhållningssätt och samtidigt, motivera ungdomarna att utmana sig själva och stötta dem att ta ansvar för sina studier.

KVALIFIKATIONER

  • Beteendevetare med inriktning pedagogik eller socialpedagog med erfarenhet av pedagogisk verksamhet inom gymnasieskolan eller motsvarande kompetens.
  • God förmåga att samarbeta tillsammans med hela kollegiet med en god känsla för våra olika roller inom skolan så som lärare, specialpedagog, rektor med flera funktioner.
  • God kommunikationsförmåga genom att vara lyhörd och organisera för samtal och finna lösningar som leder eleven framåt i studierna.
  • God förmåga att arbeta processinriktat med struktur, dokumentation samt att planera, genomföra och följa upp dessa.
  • Meriterande är erfarenhet av att professionellt ha arbetat med hästar, men inget krav.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och välkomnar gärna manliga sökande.

Jämtlands gymnasium och Wångens naturbruksgymnasium är en dynamisk arbetsplats som verkar både lokalt, nationellt och internationellt. Förutom gymnasieutbildning vid Wången finns även Sveriges Lantbruksuniversitet, Yrkeshögskolan samt Hästsportens folkhögskola.

ANSÖKAN

Intervjuer kan hållas löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag men senast 2023-01-08! Se kontaktuppgift nedan.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en dynamisk och trivsam arbetsplats med nyrenoverade lokaler. Skolan ligger i Alsen som ligger ca 50 km från Östersund och 50 km från Åre. Utbildningen har Jämtlands Gymnasieförbund som huvudman men drivs av Wången AB.

Wången är en av hästnäringens tre riksanläggningar och centrum för många olika utbildningar inom häst. Här finns möjlighet att hyra in häst och mycket fina träningsmöjligheter för både häst och människor, vi har t.ex. ett gym på anläggningen som är fritt att använda, milslånga skogsvägar och fina möjligheter för den som gillar att åka skidor, cykla och vandra. Här finns också förstås väldigt trevliga kollegor – vilka vi är kan du se här.

Foto: Thomas Blomqvist
Kontaktperson
Elisabeth Englund Rektor gymnasium. Studierektor universitet
WÅNGEN – en av hästnäringens tre riksanläggningar

Vår vision är att vara ett ledande kunskapscenter för dig som älskar hästar. Tillsammans med Flyinge och Strömsholm utgör vi hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vår affärsidé är att erbjuda utbildningar och kunskap för den hästintresserade. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar. Läs mer på wangen.se.

Välkommen till en av landets mest natursköna arbetsplatser!

Om Jämtlands Gymnasieförbund

Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att se några filmer från vår verksamhet.

Flytta till fjällen?

Kanske du vill flytta hit? Åre kommun har inflyttarservice och här finns kontaktuppgifter till Krokoms kommun och Krokomsbostäder.

Kvinna i skidmundering tittar ut över åres skidsystem
Åres skidbackar ligger 5 mil ifrån Wången.

Vi undanber oss alla eventuella erbjudanden från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners