fbpx
Nyhet

Vi söker två stallansvariga

Vill du vara med oss och utveckla vår utbildningsverksamhet här på Wången? Vi söker två st stallansvariga till våra utbildningsstallar för islandshäst och trav.
Kvinna leder varmblodstravare med fleecetäcke på. I bakgrunden kommer en till kvinna med häst och bakom henne syns röda stallbyggnader
Travlärare Anette Magnusson på väg ut till skrittmaskinen med hästar och elever.

TJÄNSTEN TILLSATT.

stallansvarig utbildningsstall

Nu söker vi två stallansvariga för våra utbildningstall med inriktningarna trav och islandshäst. I utbildningarna har vi ett relationellt förhållningssätt vilket innebär att vi har höga förväntningar på våra studerande och arbetar för att de ska lyckas i studierna. Utbildningen bygger på tre perspektiv i våra lärmiljöer, där samspelet mellan den pedagogiska, sociala och fysiska lärmiljön tillsammans bidrar till elevernas resultat i studierna!

ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten innebär att du:

 • leder våra gymnasieelever i den arbetsplatsförlagda undervisningen i våra stallar. Du instruerar eleverna i det praktiska arbetet med att ta hand om våra hästar. Hästarna används i alla våra utbildningar vid Wången.
 • ingår som en kollega i lärarkollegiet och bistår våra kursansvariga lärare under lektionerna
 • ansvarar för att organisera eleverna i stalljouren
 • löpande följer upp och dokumenterar hästarnas hälsoläge och deras träningsprogram. I detta ingår t ex skoningar, vaccinationer och förebyggande hälsovård. Detta sker i samarbete med stallförman, veterinär och hovslagare.
 • har ett övergripande ansvar för den utrustning som hör till varje häst och till undervisningen.

Det kan bli aktuellt med undervisning även på andra utbildningsformer beroende på din kompetens. Förutom gymnasieutbildning vid Wången finns även utbildningar genom Sveriges Lantbruksuniversitet, Yrkeshögskolan samt Hästsportens folkhögskola. Jämtlands gymnasieförbund är huvudman för gymnasiet.

Vi på Wången arbetar tillsammans för att våra elever ska bli världens bästa hästskötare! De ska kunna jobba var som helst i världen och våra elever ska nå så långt som möjligt med en tillgänglig utbildning.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som:

 • är examinerad hästskötare och har några års professionell erfarenhet av arbete med hästar. Här värdesätter vi särskilt erfarenhet från travbranschen
 • har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet
 • har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, gärna inom gymnasieskolan
 • har ett gott bemötande och ett förhållningssätt där elever får utrymme att växa och lyckas
 • har stort intresse för hur undervisningen ständigt kan förbättras och där digitala arbetssätt och verktyg bidrar till att göra undervisningen tillgänglig.

Meriterande är om du:

 • har erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har diagnoser inom AST och eller Npf
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och även känner dig bekväm att undervisa på engelska
 • har andra erfarenheter från naturbrukets gröna näringar i allmänhet

OM TJÄNSTEN

 • Tjänsterna omfattar mellan 85 -100 % med 6 månaders provanställning.
 • Tjänsten kan övergå till en tillsvidaretjänst efter provanställningens slut.
 • Det är semestertjänster med tillträde omgående. Lönen sätts individuellt och du anställs i Wången AB
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 • Vi välkomnar mångfald och en jämn könsfördelning. Vi ser gärna att du har perspektiv och erfarenheter som tillför nya dimensioner!

ANSÖKAN

 • Urval och intervjuer sker fortlöpande. Tillträde efter överenskommelse.
 • Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2023-01-08
 • Mejla gärna frågor och skicka din ansökan till rektor Elisabeth Englund, se kontaktuppgift nedan.

En av hästnäringens tre riksanläggningar

Vår vision är att vara ett ledande kunskapscenter för dig som älskar hästar. Tillsammans med Flyinge och Strömsholm utgör vi hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vår affärsidé är att erbjuda utbildningar och kunskap för den hästintresserade. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar. Läs mer på wangen.se.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en dynamisk och trivsam arbetsplats med nyrenoverade lokaler. Skolan ligger i Alsen som ligger ca 50 km från Östersund och 50 km från Åre. Gymnasieutbildningen har Jämtlands Gymnasieförbund som huvudman men drivs av Wången AB.

Här finns möjlighet att hyra in häst och mycket fina träningsmöjligheter för både häst och människor, vi har t.ex. ett gym på anläggningen som är fritt att använda, milslånga skogsvägar och fina möjligheter för den som gillar att åka skidor, cykla och vandra. Här finns också förstås väldigt trevliga kollegor – vilka vi är kan du se här.

Kontaktperson
Elisabeth Englund Rektor gymnasium. Studierektor universitet
WÅNGEN – en av hästnäringens tre riksanläggningar

Vår vision är att vara ett ledande kunskapscenter för dig som älskar hästar. Tillsammans med Flyinge och Strömsholm utgör vi hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vår affärsidé är att erbjuda utbildningar och kunskap för den hästintresserade. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar. Läs mer på wangen.se.

Välkommen till en av landets mest natursköna arbetsplatser!

Om Jämtlands Gymnasieförbund

Om du vill veta mer om Jämtlands Gymnasieförbund och samtidigt möta några av våra medarbetare, så kan du göra det genom att se några filmer från vår verksamhet.

Flytta till fjällen?

Kanske du vill flytta hit? Åre kommun har inflyttarservice och här finns kontaktuppgifter till Krokoms kommun och Krokomsbostäder.

Kvinna i skidmundering tittar ut över åres skidsystem
Åres skidbackar ligger 5 mil ifrån Wången.

Vi undanber oss alla eventuella erbjudanden från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners