fbpx
Nyhet

Vi söker elevboendepersonal

TJÄNSTEN TILLSATT!

Vill du arbeta med att skapa meningsfull och trygg fritid för våra gymnasieelever? Kom och jobba hos oss! Din roll är att skapa trygghet och glädje i boendet. Arbetsuppgifterna kan vara att baka kakor, spela innebandy och åka pulka, samtala och lösa konflikter. Både roliga och viktiga uppgifter!

Vill du bli en viktig del i teamet på Wången och jobba som elevboendepersonal? Det är ett stort steg att flytta hemifrån vid 16 års ålder – det gör ungdomarna som kommer för att plugga på naturbruksprogrammet på Wången. Nu söker vi dig som kan vara en stabil vuxenförebild för att skapa en trygg och trevlig boendemiljö för våra ungdomar för att de ska trivas på elevboendet, men också för att underlätta för vårdnadshavare på distans. Du bör ha en mycket god samarbetsförmåga men även klara av att jobba självständigt. Du anordnar aktiviteter tillsammans med eleverna, sköter vissa vårdnadshavarkontakter och emellanåt fungerar som en brygga mellan skola och fritid för att våra ungdomar ska få den allra bästa gymnasietiden med goda minnen och vänner för livet.

Att åka pulka i den närliggande backen med lift är en populär fritidsaktivitet.

ARBETSUPPGIFTER

Som elevboendepersonal på Wången, leder och utvecklar du elevboendets verksamhet tillsammans med dina kollegor. Du äter middag med eleverna och planerar aktiviteter tillsammans med eleverna och dina kollegor. Ni kan till exempel spela innebandy en gång i veckan i Nälden, baka, pyssla, åka på skidresor, bowla i grannbyn Kluk, eller göra trav- och islandshästinriktade resor företrädesvis i Jämtland. Elevboendepersonalens huvudfokus är att skapa trygghet och glädje i boendet – att vara trygga vuxna. Elevboendepersonalen arbetar med att skapa trivsel, upprätthåller ordning och stimulerar ungdomarna till att utveckla sina fritidsintressen och sig själva. Du arbetar i ett team om ca fem personer under ledning av Wångens Sportchef Jan Halberg. Arbetstiderna är i huvudsak kvällar mellan 16.00-23.00 eller 24.00, samt dag/kväll på lördagar och söndagar. Du kommer att arbeta i genomsnitt ca 2–5 kvällar per vecka och var tredje helg. Under loven är det ingen organiserad elevboendeverksamhet.

I Kår (samlingsrummet för elevboendet) bakas och pysslas det ofta.
Åka på utflykter och ibland skjutsa elever är en del av arbetsuppgifterna. Därför behövs B-körkort.

KVALIFIKATIONER

Du bör ha färdig eller pågående fritidsledarutbildning, idrottsledarutbildning, pedagogisk utbildning eller motsvarande – och/eller erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter, eller annan lämplig bakgrund i arbete med ungdomar. Du behöver ha B-körkort.

MERITERANDE

  • Fritidspedagogik
  • Erfarenhet och kunskap om hästar

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och välkomnar mångfald och en jämn könsfördelning. Vi ser gärna att du har perspektiv och erfarenheter som tillför nya dimensioner!

Övrigt

Lön, ersättning och förmåner

Individuell lön,  Vi kommer att ha ett löpande urval. Ansökan senast den 20/1–2023. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Arbetsplats

Vången 110
835 93 ALSEN

OM TJÄNSTEN

  • Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
  • Tjänsten kan övergå till en tillsvidaretjänst efter provanställningens slut.
  • Deltid 60 %. Arbetstiden förläggs mestadels under skolåret.
  • Månadslön. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Lönen sätts individuellt.

ANSÖKAN

  • Urval och intervjuer sker fortlöpande. Tillträde efter överenskommelse.
  • Du är välkommen att lämna in din ansökan så snart som möjligt, men senast 2023-01-20
  • Mejla gärna frågor och skicka din ansökan till Jan Halberg, elevboendeansvarig, se kontaktuppgift nedan.

OM OSS

Wången är beläget i Alsen mellan Östersund och Åre. Vår vision är att vara ett ledande kunskapscenter för dig som älskar hästar. Tillsammans med Flyinge och Strömsholm utgör vi hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vår affärsidé är att erbjuda utbildningar och kunskap för den hästintresserade. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar. Läs mer på wangen.se.

Wången AB omsätter 51 miljoner kronor och har ca 50 anställda. Här studerar cirka 150 av morgondagens trav- och islandshästaktiva genom gymnasie-, vuxenstudie-, folkhögskole- och universitetsnivå. På Wången bedrivs också forskningsprojekt i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Verksamheten bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer.

Wången AB erbjuder sina gymnasieelever boende på Wångens elevboende vardagar och helger under läsåret. Vi har ett trevligt elevboende med plats för ca 90 elever fördelat på fem elevhus. Elevboendet har även ett gym, kårhus, bastu, en liten idrottssal och otroliga möjligheter för aktiviteter på och utanför anläggningen med och utan häst. Våra gymnasieelever kommer från hela Norden.

Vi kan erbjuda dig en dynamisk och trivsam arbetsplats med nyrenoverade lokaler. Här finns möjlighet att hyra in häst och mycket fina träningsmöjligheter för både häst och människor, vi har t.ex. ett gym på anläggningen som är fritt att använda, milslånga skogsvägar och fina möjligheter för den som gillar att åka skidor, cykla och vandra. Här finns också förstås väldigt trevliga kollegor – vilka vi är kan du se här.

Kontaktperson
WÅNGEN – en av hästnäringens tre riksanläggningar

Vår vision är att vara ett ledande kunskapscenter för dig som älskar hästar. Tillsammans med Flyinge och Strömsholm utgör vi hästnäringens riksanläggningar. Vi arbetar i nära samverkan med hästsportens organisationer och har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling. Vår affärsidé är att erbjuda utbildningar och kunskap för den hästintresserade. Wången är en komplett tränings- och tävlingsanläggning med ett stort antal skolhästar. Läs mer på wangen.se.

Välkommen till en av landets mest natursköna arbetsplatser!

Flytta till fjällen?

Kanske du vill flytta hit? Åre kommun har inflyttarservice och här finns kontaktuppgifter till Krokoms kommun och Krokomsbostäder.

Kvinna i skidmundering tittar ut över åres skidsystem
Åres skidbackar ligger 5 mil ifrån Wången.

Vi undanber oss alla eventuella erbjudanden från annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners