fbpx
Folkhögskoleutbildning

ALLMÄN KURS HÄST – Trav eller Islandshäst

Behöver du högskolebehörighet, läsa in gymnasieämnen för att få gymnasiekompetens och vill jobba med hästar? Då är det här folkhögskolekursen för dig. Nu kan du läsa in gymnasiet, få behörighet till högskolan och samtidigt bli diplomerad hästskötare!

Allmän kurs häst vänder sig till dig som ännu inte har grundläggande behörighet från gymnasiet och behöver högskolebehörighet. På Allmän kurs häst läser du in gymnasiekompetens, blir behörig till högskolan och kombinerar det med att läsa till hästskötare samtidigt. Hälften av tiden läser du allmänna ämnen som t.ex. svenska, engelska, historia och den andra hälften läser du hästskötarkursen. Huvudman för utbildningen är Hästsportens Folkhögskola. 

Sök här!

De vanliga gymnasieämnena läser du på distans genom Västerås folkhögskola och alla hästämnen läser du på Wången genom Hästsportens Folkhögskola. Du är på Wången sammanlagt sex arbetsveckor fördelade över två terminer. Du kan välja mellan två profiler:

  • Trav/monté med möjlighet att ta hästskötarexamen
  • Islandshäst med möjlighet att ta SIFs diplomeringar till hästskötare och ridledare

När du är klar har du grundläggande högskolebehörighet. Det finns också möjlighet att läsa in den särskilda behörighet som krävs för att läsa vidare på Sveriges enda universitetsutbildning med hästinriktning; Hippologprogrammet.

Utbildningen är CSN-berättigad.