fbpx
Nyhet

Wäjersten blir ny Wångenambassadör

2017 års Wångenambassadör är utsedd och för första gången någonsin tillfaller utmärkelsen en manlig elev, nämligen Olle Wäjersten. Det är sjätte året i följd som travsportens riksanläggning utser en Wångenambassadör bland gymnasiets avgångselever och den nye ambassadören får ett stipendium på 10 000 kronor.

Priset inrättades redan 2012 och har sedan dess delats ut till den avgångselev som på bästa sätt agerat förebild under sin gymnasietid. Det är klasskamrater och personal som själva röstar fram pristagaren och i år delas priset ut vid skolavslutningen 9 juni.

– Jag är väldigt glad för den här utmärkelsen. Att personal och klasskamrater ser mig som en god förebild och en bra representant för Wången är verkligen roligt, säger Olle Wäjersten.

Olle Wäjersten får utmärkelsen med följande motivering: ”Med en inställning att “inget är omöjligt” tar han sig an medmänniskor och djur på ett lättsamt och vänligt sätt. Med integritet, ansvarstagande och med glimten i ögat är Olle Wäjersten en mycket god representant för Wången och för den travsport han brinner för!”
– Vi sätter stort värde på detta pris och vi tror verkligen på vikten av att lyfta fram goda förebilder som kan sätta prägel på Wången och inspirera både elever och personal. Olle är en mycket värdig pristagare som verkligen platsar bland tidigare Wångenambassadörer, säger Ronney Wickzell, marknadschef på Wången.

Olle Wäjersten ”har en del att brås på” då storebror Daniel också studerat på Wångens gymnasium. Även Daniel Wäjersten har prisats för sitt sätt att agera förebild då han 2013 blev utsedd till tidernas förste Wångenkusk – en satsning som också inkluderar stipendier och syftar till att stötta ambitiösa och representativa travelever. Sedan 2016 heter Wångenkusken Marika Eriksson.

Under sina tre år på travgymnasiet på Wången har Olle Wäjersten hunnit praktisera hos framgångsrika travtränare som Lutfi Kolgjini, Svante Båth, Jan-Olov Persson och Anders Svanstedt.

– Jag blir faktiskt kvar på Wången i sommar då jag har fått sommarjobb här och ska jag i lugn och ro fundera över hur jag vill använda mitt stipendium. Det är väldigt mycket pengar som jag verkligen vill nyttja på bästa sätt, säger Olle Wäjersten.

Kontaktperson
Mer från Wången
Våra samarbetspartners