fbpx

Järvsöfaks UngdomsCup

Stiftelsen Järvsöfaks och Travsportens riksanläggning Wången har i samarbete med Travklubben Sleipner och Svensk Travsport skapat Järvsöfaks UngdomsCup för att främja intresset bland ungdomar för kallblodstravaren och kallblodssporten.
Järvsöfaks det vackra svarta kallblodet i ledning
Järvsöfaks och Jan-Olov Persson, fotograferad 2006-09-09 Foto: Mia Törnberg/Ronden

Järvsöfaks UngdomsCup

NYHET! Nu presenterar Stiftelsen Järvsöfaks och Travsportens riksanläggning Wången i samarbete med Travklubben Sleipner  och Svensk Travsport den nya serien Järvsöfaks UngdomsCup! Syftet är att stärka intresset för kallblodstravaren och kallblodssporten. Därför startar vi en ny ungdomsserie.

Järvsöfaks UngdomsCup 2022 består av sex deltävlingar plus final. Finalen kommer att gå vartannat år i Bollnäs och vartannat år på Hagmyren. Deltävlingarna genomförs under maj–juni.

Körsven med B- eller K- licensinnehavare (får inte innehaft A-licens) och är född 920101 till 040507. Körsvenskrav kat. 2. Körsven får ej anmäla sig till nästa försök förrän det första är avgjort.

De två främsta kuskarna placerade i varje lopp, som inte tidigare kvalificerat sig till finalen, går till final!

DELTÄVLINGAR & final

Deltävlingar genomförs den 7 maj i Gävle, 14 maj i Årjäng, Hagmyren 4 juni, 5 juni på Solänget, 17 juni Romme och 11 juli i Skellefteå. I år går finalen den 30 juli 2022 på Bollnäs i samband med V75 och inledningen av Järvsöfaksveckan.

Inkvalade kuskar

Inkvalade kuskar:

  • 7/5 Mats E Djuse, Marcus Lilius
  • 14/5 Julia Nilsson, Justine Dypedal
  • 4/6 Linus Lönn, Olle Wäjersten
  • 5/6 Caroline Forsner, William Strand
  • 17/6 Cecilia Dahlin, Felicia Jansson
  • 11/7 Hanna Gustafsson, Jill Ivarsson

Om någon av de kuskar som redan kvalat vinner fler deltävlingar kvalar istället tvåan in till finalen.

PRIS

Hederspriser till vinnande kusk, ägare och skötare i deltävlingarna.

Vinnande kusk i finalen får motta ett ständigt vandringspris, som Jan-Olov Persson skänkt av priser som Järvsöfaks vunnit, med sitt namn och årtal ingraverat så småningom och för egen del en replik av vandringspriset.

Kuskar som kvalificerat sig för finalen inbjuds av Travsportens riksanläggning Wången och Stiftelsen Järvsöfaks till en träff 29 juli. Mer detaljerad info kommer.

Samtliga kuskar som kvalificerat sig till finalen inbjuds till avelsvärderingen av kallblodiga hingstar på Wången 17–18 september. Programmet består av föredrag och avelsvärderingen.

Järvsöfaks springer i sin hage en solig vinterdag med svansen och huvudet högt
Järvsöfaks, född 23 juni 1994, död 19 oktober 2020, var en svensk kallblodig travhäst som tävlade mellan 1997 och 2009. Han tränades och kördes av sin uppfödare och ägare Jan-Olov Persson under hela tävlingskarriären. Han har världsrekord för kallblod på kort- och medeldistans. Han har även världsrekord för kallblod med 42 raka segrar. Den 26 december 2008 slog han Alm Svartens världsrekord med sin 184:e seger på Bergsåkers travbana. Järvsöfaks var även svensk avelschampion med en mängd framgångsrika avkommor. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Järvsöfaks UngdomsCup genomförs av Stiftelsen Järvsöfaks och Travsportens riksanläggning Wången i samarbete med Svensk Travsport och Travklubben Sleipner.