fbpx

Guidad tur

Vandra i brukshästens hovspår, gå en guidad tur på Wången med hjälp av vår app.
Guidad tur med vår app. Bilden föreställer en mobiltelefon och första sidan i appen med en svartvit bild där fyra män står med hästar framför ett av Wångens stall. Tidigt 1920-tal
I den nya guideappen Wången finns bilder från Jamtlis fotosamlingar.

Vill du lära dig mer om Wången? Då kan du gå två guidade turer runt området. En historisk guidad tur och en som berättar vår nutidshistioria.

guidad tur 1: Wångens historia och den nordsvenska hästen

Är du nyfiken på Wångens historia och den nordsvenska hästens historia? Ladda ner vår app och gå rundvandringen på Wången och lyssna på historien om Wången, området och arbetshästarna. Turen tar ca en timme att gå på vägar som passar både gående, cyklister och barnvagnar. Ladda hem appen och påbörja turen strax ovanför Wångens wärdshus. Följ instruktionerna i appen.

Under rundvandringen får du ta del av historiska journalklipp och intervjuer med flera av Wångens medarbetare, bland annat Annie von Krusenstierna som har arbetat på Wången sedan 1996. Annies mormor var med på hingstpremieringarna på anläggningen i början av 1920-talet och gick på sin sista visning vid 91 års ålder.

guiDad tur 2: wången i nutid

Är du nyfiken på hur verksamheten på Wången kom till när vi blev Trav och galoppskolan Wången och när islandshästarna kom hit? Då ska du gå vår digitala rundvandring om nutidshistorien.

EN PERFEKT DAGSUTFLYKT

För boende i Jämtland är det en perfekt dagsutflykt att komma till Wången, njuta av utsikten och gå en guidad tur. Efter rundturen passar det perfekt att äta lunch eller fika på Wångens wärdshus. Här serveras varje vardag lunchbuffé gjord av lokala råvaror på Jämtländskt vis. Öppettider hittar du här. 

För den långväga besökaren finns det olika övernattningsalternativ i dubbel eller enkelrum, alla trivsamt inredda med egen dusch och toalett. Efter en god natts sömn väntar dessutom en dignande frukostbuffé.

Vi hoppas att guideappen gör att fler länsbor hittar till Wången och får känna stolthet över det historiska arvet som finns här. Wången är en av hästnäringens tre riksanläggningar och förser hela Norden med kunskap och utbildad personal