fbpx

Hovslageriet

Välkommen till hovslageriet på Wången. Boka en elevskoning och ta med din häst/dina hästar.

BOKA ELEVSKONING

Du är välkommen att boka en tid för elevskoning i hovslageriet på Wången. Alla skoningar görs av elever på utbildningarna under överinseende av en lärare som också är godkänd hovslagare.

Första tillfället du bokar skoning behöver du uppge hästens fullständiga namn och registreringsnummer samt ange namn och adress till den som skall betala. Det är alltid bra att ange om du har några speciella önskemål gällande skoningen.

Pris elevskoning: 650 kr plus kostnaden för material (skor, sulor, brodd m.m).

För frågor och bokning mejla till: hovvard@wangen.se

Fyra hästar står uppställda i hovslageriet på Wången. Sex elever jobbar med hästarna och man ser deras verktygsvagnar. Hästarna är kallblod, varmblod och en islandshäst.

HOVSLAGERIET

I Wångens hovslageri hittar du tre godkända hovslagare; Johanna Svensson, Hjalti Gudmundsson och Emanuel Colella. De är lärare på Hovslagarutbildningen och Tilläggsutbildningen för yrkesverksamma hovslagare. De är alltid med och instruerar vid alla skoningar så att du kan känna dig trygg med att du lämnar din häst till mycket kunniga personer.

Kommer du för att få hjälp så börja med att berätta om din häst, ev. skador och problem, om var ni befinner er i träningen och om dina mål – sedan kan du gå och ta en kaffe på wärdshuset, det bjuder vi på, medan eleverna tar hand om din häst.I hovslageriet står tre hovslagare uppradade iförda hovslagarförkläden med Wångens sigill på. Från vä Emanuell Colella, Johanna Svensson, en svart islandshäst och Hjalti Gudmundsson

Lärarna på Wångens är välmeriterade och har lång och varierad erfarenhet från både trav-, islandshäst-, ridsport och klinikverksamhet.

  • Emanuel Colella är godkänd hovslagare med lång erfarenhet av att sko ridhästar, i Sverige och utomlands.
  • Johanna Svensson är godkänd hovslagare med fortbildningsexamen och gesällbrev. Lång erfarenhet och intresse av travhästar, men har även arbetat som hästskötare med hopphästar i Italien och med ridhästar i södra Sverige.
  • Hjalti Gudmundsson är godkänd hovslagare och specialist på islandshästar. Hjalti är aktiv tävlingsryttare och coach inom islandshästsporten.

Hovslagarutbildningen finns på hästnäringens riksanläggningar Wången, Flyinge och Strömsholm. De studerande läser på yrkeshögskolan i tre år och kan sedan ansöka till Jordbruksverket om att bli godkända hovslagare.