fbpx
Nyhet

Wångenelever visade körskicklighet på EM-invigningen

EM i ridsport invigdes spektakulärt på Sveriges största arena Ullevi på måndagskvällen. Våra gymnasieelever visade upp en travkadrilj medan publiken klappade takten.
Eleverna körde i vita byxor och blågula klänningar inspirerade av folkdräkter.
Eleverna ska börja sitt tredje år på Wångens gymnasium i höst.

Det är vanligt att värdlandet för ett EM visar upp utvalda delar ur landets kultur när tävlingarna invigs. I Göteborg bjöd man bland annat på en midsommarhälsning. In på arenan kom en vagn med spelemän, ett tåg av folkdansare och midsommarfirare med midsommarstänger. Och så förstås dalahästar i form av helkroppsmålade fjordingar. När dansen var i full gång körde Wångeneleverna in på arenan. Iklädda klänningar som påminde om svenska nationaldräkter körde de till musik av Sven-Ingvars.

I kadriljen syntes nio ekipage, tyvärr fick ett ekipage avstå i precis sista sekund på grund av ett svullet ben och hälta. Trots den besvikelsen blev det en fantastiskt fin uppvisning och vi är så stolta över våra elevers insats.

Du kan se hela invigningen här på svt.se.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners