fbpx
Nyhet

Unga talanger får ledarskapsutbildning

Unga ledare inom hästsporten samlades en helg på Wången för att diskutera värdegrundsfrågor, motivation, förhållningssätt och attityder i syfte att stärka hästnäringen och förebygga ohälsa bland unga aktiva. Träffen var en del i en längre ledarskapsutbildning.
Glada tjejer i stallgången i blågula travdressar.
Ina Schultzén från Svenska Islandshästförbundet och Emelie Colérus från Svenska Ridsportförbundet fick prova på att köra travhäst.

Deltagare i hästnäringens egna ledarskapsutbildning ”HUL” samlades på Wången för att diskutera värdegrundsfrågor, ett ämne som hästnäringen tar på stort allvar. Frågor kring attityder och förhållningssätt till varandra och olika sätt att öka motivationen stod också på agendan.

– Värdegrundsfrågor har hög prioritet här på Wången och det känns tryggt att veta att dessa unga ledare tar med sig diskussionen vidare in i sina organisationer, säger Johan Sundberg vd på Wången.

Deltagarna i utbildningen kommer från samtliga förbund och organisationer som är ansluta till HNS, Hästnäringens nationella stiftelse. Programmet startade 2016.

På Wången hölls utbildningen av Ulrika Backan och Tommy Nordmark. Ulrika Backan undervisar på universitetsutbildningen Hippolog med inriktning islandshäst på Wången. Hon är SIF diplomerad Ridinstruktör, C-tränare och domare inom islandshäst. Tommy är utbildad beteendevetare med en magisterexamen i psykologi med inriktning på arbetslivet. Han har lång erfarenhet från idrottsrörelsen, både som aktiv och som tränare och har arbetat för Riksidrottsförbundet. På plats var även Stefan Johanson, vd för HNS och styrelseordförande på Wången.

Under dagarna fick deltagarna även prova på varandras sporter såsom att köra travhäst och rida islandshäst, vilket var mycket populärt!

Mer från Wången
Våra samarbetspartners