fbpx
Nyhet

De fick 2018 års stipendier

Årets Wångenambassadör, Agria stipendier, Jämtlands Gymnasieförbunds stipendier, Ullberg-stipendiet och Svenska Islandhästförbundets stipendium - det är många stipendier som delas ut på skolavslutningen för gymnasiet. Det här året hade vi några extra klart lysande stjärnor som kammade hem flera stipendier.
Studentmössa med brodyrtext Wången

Vid skolavslutningen varje år delar vi ut ett antal stipendier till elever som presterat det där lilla extra.

Årets Wångenambassadör

Wångenambassadören är ett utbildningsstipendium som Wången delar ut. Utnämningen sker via ett röstningsförfarande där Wångens personal samt alla gymnasieelever från årskurs ett till tre får rösta på en elev i avgångsklassen. Stipendiet är på 10 000 kr och ska användas av eleven för att vidareutbilda sig inom trav- eller islandshästsporten.

Eleven ska vara en god representant för Wången. De som röstar uppmanas att belöna någon som har utvecklats mycket under sin tid Wången, som har satsat på sitt skolarbete och som står för extra god hästhållning.

Det var tre elever som tydligt stack ut och fick de flesta rösterna; Stian Stoum, Vilma Sivars och Wilma Engelin. Den sistnämnde fick dock allra flest röster.

Stipendiaten håller i diplomet för årets Wångenamassadör.
Flest röster fick Wilma Engelin som därmed tog hem titeln Årets Wångenambassadör, och 10 000 kr.

Ullberg-stipendiet

Per-Olof var förvaltare på Wången i 35 år och hans son Lars-Erik Ullberg var veterinär som anlitades av många stora travstall. Till deras minne finns ett stipendium från Ullbergs Minnes-/Stipendiefond. Stipendiet delas varje år ut till en travelev från Wångens avgångsklass i gymnasiet som:

– visat utmärkt handlag samt intresse utöver det vanliga vad gäller skötsel och omvårdnad av i första hand skolans hästar.

– varit en god kamrat och förebild för övriga elever på Wången.

Stipendiet är avsett att användas till studieresa eller liknande i syfte att ytterligare förkovra sig inom travsportens värld. Charlotte Ullberg var på plats och delade ut stipendiet.

Motiveringen löd: Wilma började på profil islandshäst, bytte utan friktion till travinriktningen i årskurs två och har under sin gymnasietid utvecklats till en professionell hästskötare av mycket hög internationell klass. Wilma är ambitiös och har ett stort engagemang i sina passhästar oavsett deras ras, ålder eller fysiska förutsättningar. Wilmas pålitlighet, noggrannhet och förmåga att följa överenskommelser gör henne till ett föredöme såväl privat som i stallet.

Stipendiaten iförd studentmössa håller i sitt inramade diplom
Årets Ullberg stipendiat blev Wilma Engelin.

Svenska Islandshästförbundets stipendium

Svenska Islandshästförbundets (SIF) stipendium går till en elev som har genomfört såväl teoretiska som praktiska moment på ett föredömligt sätt. Eleven har mycket goda förutsättningar att fortsätta inom branschen. Eleven har genomfört yrkesprov, Hästskötare samt Ridledarutbildning inom förbundet på ett föredömligt sätt. Eleven är på detta sätt en värdig representant för Svenska Islandshästförbundet.

Stipendiaten i studentmössa håller i sitt inramade diplom. Alsensjön syns i bakgrunden
Vilma Sivars fick Svenska Islandshästförbundets (SIFs) stipendium.

Motiveringen löd: Vilma Sivars har under sina år på Wången visat mycket hög ambitionsnivå i såväl praktiska som teoretiska moment i utbildningen. Hon har visat en ödmjuk och professionell attityd gentemot sina hästar och kamrater. Hon har ett föredömligt gott arbetssätt med hästarna.

Agrias stipendier

Vår samarbetspartner Agria delar också ut stipendier varje år. Ett inom respektive inriktning; trav och islandshäst.

För profil trav gick stipendiet till Julia Slyngstadli. Motiveringen löd: Julia tar hand om sin häst och både sköter och framförallt tränar den, på ett för hästen mycket utvecklande sätt.

För profil island fick Vilma Norberg Novén stipendiet med motiveringen: Vilma har under året utvecklats som hästskötare och ryttare. Hon har ett mycket mjukt och fint handlag med hästarna, i såväl skötsel som ridning.

Två stipendiater i kyrkan, klädda i vitt, håller i varsitt inramat diplom med Agrias logotyp.
Agrias stipendier gick till Vilma Norberg Novén som gått profil islandshäst och till Julia Slyngstadli som gått profil trav.

Jämtlands Gymnasieförbunds stipendier

JGY, Jämtlands Gymnasieförbund, premierar elever som har extra gott skolresultat.

Wilma Engelin fick stipendiet för bästa skolresultat. Och Julia Slyngstadli för bästa utveckling.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners