fbpx
Nyhet

Julklappstips för travintresserade

Har du svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Nu behöver du inte leta längre – här får du hjälp på traven. Här kommer julklappstips för inbitna och blivande travnördar.

Stöd Nordiska Travmuseet

Ge bort ett medlemskap i Nordiska Travmuseet – ett museum som är det enda i sitt slag i hela Europa. Medlemmarna stödjer verksamheten, får fri entré och ett medlemsbrev. Och får nominera till ”Hall of Fame travets storheter”. Pris 200 kr/år. Travmuseet har också en webbshop med böcker och prylar.

Medlemskap i föreningar

Det finns flera föreningar att ge bort medlemskap till; för de kallblodsintresserade finns Travklubben Sleipner, 250 kr/år. För dem som har en travhäst som ridhäst: Svenska ridtravarförbundet; 200 kr/år. För montéryttare är ett medlemskap i Svensk montés riksorganisation ett tips. Medlemsavgiften är 200 kr/år alt. 100 kr för dem som är under 18 år. Svensk monté riksorganisations webbplats. 

Svensk Travsports webbplats hittar du alla organisationer.

Ge bort ett nytt intresse – en kurs på travskolan

En travskolekurs är en utmärkt present för den som ännu inte upptäckt travet!

Läs mer på Svensk Travsports webbplats.

Lys upp vintermörkret

Extrabelysning har man alltid nytta av under den mörka perioden. Grafströms har grejorna från 636 kr och uppåt. Mer info hittar du på Grafströms webbshop.

Ett lysande julklappstips!

För säkerhets skull

En akutväska för häst är ett måste i stallet. Agria säljer en väska för första hjälpen vid sår- och ledskador. Pris 898 kr. Du beställer den från Agrias webbshop.

Ett säkert julklappstips!

I akutväskan är det bra att ha Hippofix sårtvätt för 129 kr.

Plastflaska med etikett Hippofix

Boka ett traväventyr

Ge bort en kurs. Travskolorna har flera roliga klappar att erbjuda. Du kan till exempel ge bort en tandemkörning. Då får man en spännande tur med instruktör i dubbelsulky.

Eller varför inte ge bort en prova-på kurs? Då får man lära sig att sela och köra, både ponny och stor häst. Flera travskolor har julerbjudanden så passa på nu!

Läs mer på travsport.se/villduocksaborjamedtrav

Boken som tar en på rätt spår!

Rätt spår – vägen till vinnarcirkeln är den perfekta boken för travälskaren som redan har allt. Finns i bokhandeln från 429 kr.

I boken hittar du kapitel av bland andra Svante Båth, Örjan Kihlström och Stig H Johansson. Wången har också fin representation i boken. Medverkar gör vår forskningsansvarige Malin Connysson, vår hovslagare Bo Milton och Nils Ronéus som sitter i vårt utbildningsråd.

Bokomslag med förspänd travhäst på träningsbana i solnedgång
Rätt spår – vägen till vinnarcirkeln av Ulf Bertilsson, Even Elvenes och Carin Wrange.

Ge bort en Wångenupplevelse i julklapp

Skäm bort någon med en övernattning på Wången. Mys i härliga hotellrum, njut av utsikten från en utomhusjacuzzi och ät gott. Kontakta Wångens wärdshus för pris 0640-164 17.Dubbelsäng invid ett fönster med skira vita gardiner

Läs mer om Wångens wärdshus. Foto: Mats Lind

Köp en häst – eller flera

Den här presenten passar även dem som ännu inte fastnat för travet. För det är omöjligt att inte bli intresserad om man plötsligt blir hästägare. Det enklaste sättet är att köpa andelar, på så sätt får man en lättsam start och mottagaren får vara med och känna på hur det är att äga häst.

I Travkompaniet köper man aktier och blir på så sätt delägare i alla hästarna i stallet. Som aktieägare kan man följa alla hästarna och får fri entré när hästarna startar och blir inbjuden till särskilda evenemang. 350kr/andel. På Travkompaniets webbplats hittar du mer information.

Huvudbild av varmblodstravare i lädergrimma
Who’s Who som står i Travkompaniets stall vann Svenska Derbyt 2018. Foto: Claes Kärrstrand

Och vill du köpa något mindre finns det t-shirtar för 200 kr med Who’s Who på i webbshopen.

Många travbanor har också andelssystem. På Svensk Travsports webbplats hittar du länkar till dem.

Tidningsprenumeration

Ge bort en prenumeration på en tidning. Travronden har många alternativ, både i pappersform och digital prenumeration. Läs mer på Travrondens webbplats.

Omslaget på Travrondens vinternummer med en svartvit teckning föreställande ett kallblod i full utrustning tecknad framifrån

Värmande klappar

Eller varför inte köpa en jacka, byxor eller ett par öronvärmare. Brizy har fina dressar för travfolk.

Ungdomar på rad iförda blåa travdressar med Wångens sigill på
Gymnasieleverna på Wången får vinterdressen ”Boden” från Brizy så de håller sig varma hela vintern.

Två glada tjejer iklädda pannband från KRAFFT och jackor med Wångens sigill står framför en byggnad med röd träpanel

Ett pannband eller en väst som värmer i vinterkylan är alltid härligt. Kanske KRAFFTs västar eller pannband kan vara något? Västar 845 kr och pannband 100 kr. Du hittar dem i KRAFFTs webbshop.

Wången har förstås också en webbshop med profilkläder.

Mörkblå luvtröja med Wångens gula sigill broderat på vänster bröst

Vill du ha fler tips till hästfolk? Vi har också tipsen till islandshästmänniskor och brukshästkuskar.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners