fbpx
Nyhet

STOPPA KVARKAN KAMPANJ

Stoppa Kvarkan är en informationskampanj om kvarka och smittskydd för hästar. Syftet är att sprida kunskap och minska stigmatiseringen.
Logotyp med text Stoppa kvarkan 3-9 maj 2021

Den här veckan driver SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, informationskampanjen STOPPA KVARKAN. Det är en informationsvecka om kvarka och smittskydd för hästar som har sitt ursprung i Storbritannien, Strangles Awareness Week. 

Syftet är att sprida kunskap och minska stigmatiseringen kring sjukdomen kvarka. Nu arbetar vi gemensamt för att människor också ska våga prata om kvarka och stötta varandra i situationer där smitta förekommer bland hästar.

Östersundstravet och Wången har tillsammans gjort en poddinspelning där Wångens veterinär Ulf Hedenström pratar om olika smittor i allmänhet och kvarka i synnerhet. Programledare är Patrick Sjöö och medverkar gör bland annat travtränarna Roger Wahlmann och Per Linderoth och islandshästryttaren och tränaren Gummi Einarsson. De berättar sina versioner om hur det är att bli drabbad av smitta. Podden är en del av  kampanjen Stoppa Kvarkan 3-9 maj 2021.

PODDAVSNITT:  Så skyddas travare och islandshästar mot kvarka och andra smittor

LÄS OM KVARKA

Läs mer om kvarka på Hästsverige.se. 

Mer från Wången
Våra samarbetspartners