fbpx
Nyhet

Jan Halberg slutar på Wången

"När nu sportchefstjänsten försvinner kändes det som en bra lösning att avsluta anställningen istället för att gå in i andra tjänster och gå ner i tid. Jag har haft en fantastisk tid på Wången och är tacksam för den tid jag haft här, säger Jan Halberg."
Jan Halberg tränare i stallet i mörkblått travställ med Wångens sigill på står i en stallgång under campkontroll. I bakgrunden skymtar en häst och en hästskötare.
Foto: Thomas Blomqvist/TR Media

Styrelsen på Wången har sedan hösten 2023 initierat en organisationsöversyn för att vara bättre rustad inför framtidens utmaningar. Arbetet har bland annat resulterat i att tjänsten som sportchef inte längre kommer finnas kvar i den framtida organisationen. Det innebär att Jan Halberg som idag innehar den rollen avslutar sin anställning på Wången.

-I arbetet med omorganisation av Wången har vi landat i att sportchefstjänsten inte längre fyller den funktion på det sättet som det initialt var tänkt. I och med det så försvinner också Jan Halbergs tjänst vilket gör att arbetsbrist uppstår. Vi har tittat på olika lösningar med omplacering till andra tjänster men landat i ett gemensamt beslut att avsluta anställningen. Jag tackar Jan för hans arbete och engagemang i Wången och önskar honom lycka till framåt, säger Ulf Hörnberg, ordförande i Wången AB.

Jan Halberg har jobbat på Wången i drygt 22 år och har nu avslutat sin anställning från den 31 mars.

-Jag har under en tid haft planen att ta ut min tränarpension när jag fyller 60 år. När nu sportchefstjänsten försvinner kändes det som en bra lösning att avsluta anställningen istället för att gå in i andra tjänster och gå ner i tid. Jag har haft en fantastisk tid på Wången och är tacksam för den tid jag haft här, säger Jan Halberg.

Även om Jan Halbergs sista anställningsdag har passerat kommer han ägna de närmaste veckorna till att lämna över och säkerställa att inget av hans ansvarsområden och uppgifter ramlar mellan stolarna.

MINNEN I BILDER

Wången tackar Jan för lång och trogen tjänst. Här är ett axplock bilder som skulle kunnat vara många många fler:

Man står vid en stålgrind till en hage. Bredvid honom står en häst i grimma och täcke, det är vinter och marken är täckt av ett tunt lager snö.
Jan har arbetat med ett projekt för att få ut Wångens travhästar på lösdrift. Nu är nya ligghallar på plats och hästarna går ute de flesta av dygnets timmar.
Margareta Wallenius-Kleberg står i sitt museum på var sin sida står representanter från Wången, Emma Roos och Jan Halberg.
På besök hos Margareta Wallenius-Kleberg. Jan Halberg har under åren varit Wångens kontaktperson för vår goda samarbetspartner Menhammar.
Jan har varit projektledare för Wångens kadrilj som upprätt på Friends, i Globen och på Gothenburg Horse Show och i Aachen Tyskland. Wångens kadrilj skapades av Annie von Krusenstierna som varit kadriljens dirigent i alla år. Kadriljen uppträdde 2016 i Aachen i Tyskland framför en publik på 40 000, ett uppträdande som mynnade ut i en midsommardans som ackompanjerade av 60 spelmän, tornerspel och lösspringande gotlandsruss i medeltidsmiljö. Foto: Pernilla Hägg, Sweden International Horse Show.
Jan står på Östersunds travet i kosstym och slips med blomster och prispåsar i handen. Bredvid står varmblodstravaren Up to date och kusk Magnus Djuse iförd Wången dress.
Jan vid en prisutdelning där skolhästen Uptodate vunnit med gymnasieelev Magnus Djuse som kusk. Jan har stått som travtränare för alla skolhästar och uppstallade privathästar på Wången. (Uptodate e. Maharajah u. Information Center.)
Kvinna kör travhäst på travbana. På varsin sida om henne går två män och pratar med henne
Jan Halberg var examinator på hippologprogrammet. Här syns han med hippologstudent Alicia Flyrin och lärare Bo Eklöf.
Kallblodstravare drar pullertvagn på grusväg. I vagnen sitter en grupp glada människor.
Jan har under alla år agerat guide för besökande grupper på Wången. Här kör han landshövdingen Marita Ljung som var på besök. Foto: Claes Ahlström, Länsstyrelsen Jämtlands län.
Kallblodstravare står på stallgången, bakom hästen står en man som ler mot kameran medan han tar tempen på hästen.
Under Corona-pandemin fick till en början alla elever åka hem. Då jobbade Jan i stallet varje dag för att sköta om skolhästarna. Här tempar han en av hästarna.
Man sitter med skoterhjälm på i en bil. Bredvid sitter en av ungdomsledarna och skrattar.
Jan Halberg har varit mycket engagerad i PonnyElitVeckan som i år har 10-års jubileum. Här syns han med ungdomsledare Hannah Norredahl.
Känd för att alltid gå i reflexväst för att föregå med gott exempel fick Jan en specialtryckt väst av gymnasieeleverna som tog examen 2021.
Glad tjej i kuskdress får ta emot ett diplom. Jan Halberg i kostym står bredvid.
Jan Halberg har varit med som prisutdelare och stöd vid många examenslopp. Här vann Josefine Stenqvist diplom examensloppet 2007. Foto: Claes Kärrstrand
Två män i Wångenkläder på varsin sida om en kusk som fått en stor prischeck.
Jan har drivit Wången Cup – en serie vars syfte är att ge fler unga möjlighet att få köra lopp. På bilden delar Jan ut pris till Tomas Dalborg vid Wången Cup 2004. Med var också Wångens dåvarande vd Ola Skyllbäck. Foto: Thomas Blomqvist/TR Media
Kontaktperson
Ulf står framför en hage på Wången. Det är vinter och i bakgrunden syns huvudet på en varmblodstravare i täcke och grimma.
Ulf Hörnberg Styrelseordförande i Wången AB
Mer från Wången
Våra samarbetspartners