fbpx
Nyhet

Tre frågor till Elin på kuskutbildningen

Kuskutbildningen i brukshästkörning startade hösten 2017 på Wången. Vi passade på att ställa några frågor till Elin Andersson som går utbildningen just nu.

1. Hej, vem är du?

Jag heter Elin Andersson och är en hästintresserad tjej från Tullingsås, i Strömsund, Jämtland. Jag går just nu kuskutbildningen på Wången på 50 % i kombination med annat jobb. Min studieortsgrupp är Wången, det innebär att vi är fyra stycken som träffas under ett antal veckor och har den mer praktiska körutbildningen. Eftersom jag även har en hästgård med kör-och ridhästar i länet så var valet av studieort lätt för mig. Jag tycker det är bra med ett upplägg som kan underlätta studierna utifrån var man bor geografiskt.

2. Varför går du utbildningen?

Jag vill utveckla mitt hästintresse och ta steget vidare från att vara på hobbynivå till en mer professionell nivå. Kuskutbildningen känns som en bra språngbräda för mina fortsatta planer som hästföretagare.

3. Har du några tips till dem som är nyfikna på utbildningen?

Sök utbildningen! Det är ”världsroligt”. Man utvecklar inte bara sig i körning och hästkunskap, det ger även kunskaper i företagande, pedagogik och ledarskap. Utbildningen hjälper dig att skaffa ett brett nätverk och kontakter inom branschen. Det är bra att den är på distans, och halvfart, det underlättar för mig som har familj och gård.

Vi studerar i en fantastisk miljö, har jättebra lärare och hästar. Bra möjligheter till boende under de veckor som man är på Wången och på sin studieort.

”Jag ångrar inte en sekund att jag började utbildningen. Ta steget du också!”

Ställde frågorna gjorde Malinda Alriksson, nationell.samordnare Brukshästcentrum.
Vill du veta mer om utbildningen? Läs mer här på utbildningssidan.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners