fbpx
Nyhet

Möt veckans hippolog

Veckans hippolog är Ida Larsson som gick islandshästinriktningen på Wången 2010–2013.
ryttare på islandshäst i inomhusmanege. I bakgrunden syns läktare med publik
Ida Larsson var en av hippologerna som red i Wångens clinic på Elmia Icelandic Power Show 2018. Foto: Töltaren

Nästan varje vecka kan du följa veckans hippolog i Hippologprogrammets kanaler på Facebook och Instagram . Den här veckan är det islandshästhippologen Ida Larssons tur att visa lite av sin vardag och svara på frågor om vad hon gjort efter utbildningen.

Vad gör du idag?
– Hösten efter att jag tog examen började jag studera till hovslagare på Strömsholm och blev färdig 2015. Sedan dess har jag arbetat som hästutbildare, instruktör och hovslagare på heltid i mitt egna företag. Idag samarbetar jag med Johanna Asplund. Vi hyr ett stall strax utanför Linköping där vi har träningsstation, inackorderingar, kursverksamhet, hovslageri och under sommaren även betäckningsstation då vi hittills har två avelshingstar på gården.

Tips inför att söka och/eller inför antagningsprovet?
– Innan du söker hippologutbildningen är erfarenhet en fördel så du kan ta till dig utbildningen på bästa sätt. Att arbeta, eller ha arbetat, heltid med hästar innan skulle jag rekommendera! Att ha provat på att instruera är också något jag hade nytta av innan utbildningen.

Är det något speciellt du vill framhålla vad gäller hippologprogrammet?
 Det var några utav dom bästa åren i mitt liv! Att få plugga häst på heltid tillsammans med lika nördiga klasskompisar som brinner för det här fantastiska djuret skapar inspiration. Att det sen finns så många olika vägar och inriktningar att gå inom samma utbildning känns lyxigt och tryggt. Du behöver inte bli instruktör, beridare eller lärare, du kan jobba med lite vad som helst inom hästbranschen, hur grymt är inte det?

Ryttare på islandshäst i inomhusmanegen sedd framifrån.
Ida Larsson på hingsten Boði från Åleby. En av två hingstar som står på station i Idas verksamhet. Foto: Töltaren

Läs mer om Idas verksamhet på hennes webbplats.

Det finns fler studenter som gjort som Ida, dvs. både läst till hippolog och hovslagare. Emma Folkesson läste båda utbildningarna på Wången.

Vill du söka till hippologprogrammet? Ansök senast 15 april. Läs mer här.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners