fbpx
Nyhet

Vinnare av Wången Cup 2019

Wången Cup är den största tävlingsserien för landets lärlingar. I helgen avgjordes den spännande finalen och vi har korat två vinnare; en serievinnare och en finalvinnare.
Travekipage passerar ensamma mållinjen
Pia Jakobsson och Fantasia Sisu vann seriefinalen. Foto: Lars B Persson

Lärlingsserien Wången Cup är en riksomfattande serie med närmare 40 lopp under ett år. Serien har gått sedan 2003 och är ett initiativ från Wången i samarbete med Menhammar stuteri.

Magnus A Djuse vann serien Wången Cup 2019

Totalvinnare i serien blev Magnus A Djuse hemmahörande i Östersund. Magnus tog i juni examen från gymnasiet på Wången och har gjort en raketkarriär. I april i år slog han rekord genom att vara den yngste någonsin som tagit 100 segrar. I december 2018 frågade vi vad han trodde om sina chanser att vinna Wången Cup? Till svar fick vi ”Tror det blir svårt. Men inte omöjligt om jag har lite tur med hästar.” Och omöjligt var det alltså inte. Grattis till segern Magnus!

Porträtt av vinnaren av Wången Cup iförd lerig hjälm och lerig jacka. Även ansiktet täckt lertäckt förutom där skyddsglasögonen suttit
Vinnare av serien Wången Cup 2019: Magnus A Djuse. Foto: Thomas Blomqvist

Andraplatsen i serien tog Henriette Larsen, hemmahörande på Halmstad och lärling hos Peter Untersteiner. ”Jag satsade på att vinna och försökte åka på så många lopp som möjligt när jag kände att allt gick bra. Men glad för att komma tvåa, det är ju små marginaler i loppen” sa Henriette Larsen efter cupen var avslutad. Det var jämt i toppen. Henriette ledde serien under perioder och till slut skiljde det endast tre poäng mellan segrande Magnus och tvåan Henriette, som i sin tur hade god marginal med 23 poäng till trean Markus Niklasson, en annan Halmstadskusk.

Porträtt av finalvinnaren av Wången Cup i kuskdräkt som blänker av vatten och är nedstänkt med sand från banan
Henriette Larsen tog andraplatsen i serien. Foto: Malin Albinsson/TR bild

Vinnaren får en travstudieresa till USA i pris och andraplatsen ger en travstudieresa inom Europa. Så här blev slutresultatet i serien: