fbpx
Nyhet

Julklappstips för den som gillar islandshästar

Har du svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Nu behöver du inte leta längre – vi ger dig hjälp på vägen. Här kommer julklappstips för inbitna och nyblivna islandshästmänniskor.
Julklappstips tidning förpackningar med kakor eller boken Hållbar ridning

En hovslagare i paketet

Ett presentkort på ett besök av hovslagaren kan vara ett bra bidrag för att göra en hästägare glad.

Glad man tittar in i kameran. En islandshäst står uppställd bredvid och mannen håller en rasp i handen
Hjalti Gudmundsson är lärare och hovslagare på Wången.

En tidningsprenumeration

En tidningsprenumeration är en julklapp som räcker länge. Tidningen Ice Horse går att beställa här.

Tidningsomslag IceHorse

Medlemskap i föreningar

Om du känner någon islandshästintresserad som ännu inte är med i SIF kan du ge bort ett medlemskap. Som medlem är man med och stödjer islandshästens utveckling i Sverige, får vara med och tävla på t.ex. Wångens Wintermästerskap och får tidningen Islandshästen hem i brevlådan. Teckna medlemskap på SIF:s webbplats icelandichorse.se/MEDLEM

Du kan också ge bort ett medlemskap i Svenska Blå Stjärnan till den som är allmänt djurintresserad. Det kostar 100 kr per år för dem under 26 år och 150 kr per kalenderår för dem som är 26 år och äldre.

För säkerhets skull

En akutväska för häst är ett måste i stallet. Agria säljer en väska för första hjälpen vid sår- och ledskador. Pris 898 kr. Du beställer den från Agrias webbshop. Där finns också reflexgrimmor som är bra för säkerhetens skull.

Ett säkert julklappstips!

Plastflaska med etikett Hippofix

I akutväskan passar Hippofix sårtvätt för 129 kr.

Hårda klappar

Agnes Fabricius är hippolog och vd på Agria. Hon har tillsammans med flera erfarna, välkända hästprofiler gjort en inspirationsbok till ryttare på alla nivåer att använda i sin vardag.

Boken tar ett brett grepp om hästarnas hållbarhet och går att hitta här i Agrias shop.

Det finns förstås också en hel del böcker som fokuserar enbart på islandshäst; här på Nyttorps webbplats hittar du några av dem.

Måla hästar på Wången

Årets julklapp. Kom och måla hästar, utsikt eller vad du vill – häng med på akvarellkurs! Måla akvarell i inspirerande fjällmiljö med den erfarna målaren och uppskattade kursledare Marie Andersson. Må gott med god mat och vacker utsikt. Ta en promenad, inspireras och möt andra med samma intresse.

Akvarell förestållande fjällandskap och två skidåkare med ryggsäck
Akvarell av Marie Andersson.

Bor du i närheten kan du komma förbi och handla hemgjorda kakor i fina presentförpackningar, egenkokt glögg eller marmelad. Läs mer om Wångens wärdshus här.

För häst och ryttare

Hrimnir säljer fina saker för både häst och ryttare och har en del julklappstips på sin webbplats.

Ett pannband som värmer

Ett pannband eller en väst som värmer i vinterkylan är alltid härligt. Kanske KRAFFTs västar eller pannband kan vara något? Västar 845 kr och pannband 100 kr. Du hittar dem i KRAFFTs webbshop.Två glada tjejer iklädda pannband från KRAFFT och jackor med Wångens sigill står framför en byggnad med röd träpanel

Wången har förstås också profilkläder som du hittar i vår webbshop.

Mörkblå luvtröja med Wångens gula sigill broderat på vänster bröst

Lära av lärda

Alla vill väl fortsätta lära sig och utvecklas? Kanske kan du ge bort en kurs hos en tränare på din hemort. Och inspirera till något nytt? Det kan till exempel vara en kurs i ridning, tömkörning, longering, eller annan typ av markarbete eller skötsel. Fråga om tips i stallet eller t.ex. på Facebooksidan Islandshästar kurser/lektioner/clinics/utbildningar

Svenska Islandshästförbundet har kurser och utbildningar.

Vill du ha fler julklappstips? Vi har även idéer till brukshästkuskar och travintresserade.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners