fbpx
Nyhet

Ny söktjänst gör det lättare att hitta hästkörare

Nu lanserar Brukshästcentrum Wången en ny söktjänst där de som vill anlita professionella hästkörare att utföra tjänster i skogs- eller jordbruk, till evenemang eller fest, kan hitta en entreprenör i sitt område.
Ett par nordsvenska brukshästar syns framifrån i närbild
Sigvard Gustafsson, Hälde Hästkraft, plöjer med sina nordsvenska brukshästar. Foto: Bertil Andersson

Hästen gör comeback i skogen och som naturvårdare, men är också en populär stämningshöjare vid evenemang och särskilda tillfällen som bröllop och julmarknader. Men hur gör man för att hitta en seriös och erfaren kusk som har trygga välutbildade hästar? Det kan vara svårt både för enskilda personer och för kommuner, regioner och företag som vill anlita ett proffs.

– Brukshästcentrum jobbar för öka affärsmöjligheterna för branschens entreprenörer och med att lyfta fram vad brukshästar kan göra. Därför har vi tagit fram en söktjänst för att enklare kunna koppla ihop säljare och köpare av tjänster, berättar Malinda Alriksson samordnare för Brukshästcentrum Wången.

I den nya söktjänsten kan man söka efter företagare i sitt län, eller efter vilken typ av uppdrag man är intresserad av.

– Vi får en del direkta förfrågningar, t.ex. från skogsbolag, om vi kan tipsa om entreprenörer att anlita, vilket vi självklart gör. Men med ett sökbart register blir det lättare att få svar på en gång alla tider på dygnet. Sitter du och planerar ditt bröllop eller ett studentfirande gör du säkert utanför kontorstid. Via söktjänsten får du kontaktvägarna direkt, säger Malinda Alriksson

Att som entreprenör anmäla sig till entreprenörsregistret är kostnadsfritt men alla anmälda godkänns av Brukshästcentrum innan de publiceras i registret.

Läs mer på wangen.se/brukshastcentrum

Kvinna kör brun ardenner med bläs framför turistvagn med välvt tak. I vagnen sitter flera barn. De kör på en grusväg. Man ser en vägskylt med hastighetsbegränsningen 30 km i timmen på
Annelie Svensson på Eriksgården i Vimmerby kör gäster med sin ardenner Tiff. Foto: Bertil Andersson
Sommarvy över slagen äng, där en man går bakom ett par arbetshästar som drar jordbruksmaskin
I den nya tjänsten är det möjligt att söka på olika typer av uppdrag. Foto: Bertil Andersson
BRUKSHÄSTCENTRUM

Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) startade Brukshästcentrum i slutet av 2017 tillsammans med Brukshästorganisationernas samarbetskommitté (Brunte) och riksanläggningen Wången. Brukshästcentrum ska stärka brukshästens roll i samhället och öka affärsmöjligheterna för branschens entreprenörer.

Kontaktperson
Malinda Alriksson Hippolog. Utbildningsledare kusk- & hovslagarutbildningen. Samordnare Brukshästcentrum
Mer från Wången
Våra samarbetspartners