fbpx
Nyhet

Wångenelever showar på Sweden International Horse Show

Inför tiotusentals åskådare och en stor publik hemma i sofforna kommer gymnasieelever från Wången att demonstrera sin körskicklighet i vår berömda travkadrilj. Sweden International Horse Show arrangeras på Friends arena i Stockholm under fyra dagar. Dit kommer även världseliten inom hoppning, dressyr och islandshästsport.
Fyra travekipage i rad i Wångens ridhus övar travkadrilj inför uppvisningen på Sweden International Horse Show

Nu är det äntligen dags för Sweden International Horse Show igen. Det var två år sedan sist. I år åker 15 gymnasieelever och tio skolhästar från Wången till Solna för att visa upp sig och bidra till showerna. Eleverna som går sitt tredje år på naturbruksprogrammet inriktning hästhållning kommer att bjuda åskådarna på en kadrilj. I en travkadrilj kör kuskarna sina hästar i ett koreograferat program till musik. Alla ekipagen ska utföra programmet koordinerat i samma fart.

”När eleverna kör kadrilj övar de kontroll och timing. De får dessutom möjlighet att bygga på sin erfarenhetsbank, att bli mer resvana och lära sig hantera den nervositet som naturligt infinner sig när man ska uppträda på ett sådant här stort evenemang” säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

Wångens travkadrilj har under lärare Annie von Krusenstiernas ledning varit på Chio Aachen i Tyskland och uppträtt framför 40 000 åskådare, på både Globen och Friends under Sweden International Horse Show och EM i ridsport i Göteborg.

Kvinna står i ridpadock och instruerar travekipage som kör runt henne
Lärare Annie von Krusenstierna är dirigenten bakom Wångens berömda travkadrilj. Foto: Thomas Blomqvist/TR bild

”Varje gång vi uppträder är det med nya elever och oftast nya hästar, så det är alltid samma arbete och lika nervöst, säger Annie von Krusenstierna” lärare på Wången och ansvarig för travkadriljen.

Förutom att visa upp sin kadrilj kommer elever och hästar att delta i andra shownummer och i den gemensamma julavslutning – en show som visas varje kväll från torsdag till söndag på Friends.

”Vi avslöjar inte vad vi kommer att göra i showerna, det är än så länge hemligt. Det får publiken och tittarna se när det är dags” säger Annie von Krusenstierna.

När eleverna kommer hem från Friends får de chansen att visa upp sig igen. De kommer köra sin kadrilj och andra uppträdanden på hemmaplan under Wångens julshow.

Kontaktperson
Sweden International Horse Show

Sweden International Horse Show pågår 25–28 november på Friends arena. Tävlingar, shower och clinics kan också ses via Sweden International Horse Shows streamingtjänst.

 

Mer från Wången
Våra samarbetspartners