fbpx
Nyhet

PonnyElitVeckan 2022 – nu med fler kuskar!

Fler kuskar får chansen att vara med på PonnyElitVeckan 2022! Varje år bjuder Wången in de vinstrikaste ponnytravkuskar från varje bana till en lägervecka. I år öppnas chansen för fler deltagare!  

PonnyElitVeckan är ett inofficiellt landslagsläger där den segerrikaste ungdomen från varje bana får chansen att lära känna varandra och knyta kontakter, utvecklas med hjälp av Wångens lärare, och förstås tävla. Till PonnyElitVeckan 2022 utökas antalet platser och banorna får möjlighet att skicka en till kusk eller ryttare som de anser förtjänat extra uppskattning. En förändring som är i linje med Svensk Travsports visionsarbete och en extra satsning eftersom lägret blev inställt 2020–2021 på grund av pandemin.

Gruppbild på deltagarna i ponnyelitveckan 2019. Ungdomarna har sina kuskdressar och hjälmar på sig
2019-års deltagare på PEV. Foto: Tom Jönehag

–Nu kan sällskapen i samverkan med travskolorna och klubbarna belöna någon som gjort fina insatser för sporten lokalt och som är en bra förebild för andra utövare, säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

Kriterierna för att ha chans att knipa den andra platsen är att man gjort en insats för det lokala, att man är en bra förebild inom ponnytravet och är medlem i SPTF. Personen ska vara mellan 13–18 år och inte varit med på PonnyElitVeckan tidigare. Travsällskapen väljer själva om de skickar en eller två representanter från sin bana.

–För att stödja bredden i sporten enligt Pegasus-visionen ser vi tillsammans med ST att det här är ett sätt att stötta ponnytravet och dess utövare på ytterligare ett sätt. Vi ger fler chansen att utvecklas! Säger Jan Halberg.

Deltagarna får en kostnadsfri ”all inclusive-vecka” med boende och mat på Wångens wärdshus, föreläsningar och massor av praktiska moment med häst och roliga kvällsaktiviteter. I år avslutas lägret med en tävlingsdag på Östersundstravet den 30 juni.

–Det är väldigt roligt att vi kan erbjuda ungdomarna den här chansen till att utvecklas, och det är ett sätt för oss att stötta det viktiga ponnytravet, säger Jan Halberg.

Travsällskapen fick i början av vecka 10 diplom och inbjudan till PonnyElitVeckan att dela ut till den segerrikaste kusken vid sin bana, samt en eventuell extra deltagare.

Bild från PonnyElitVeckan 2018. PEV-mästare kategori B blev Thelma Eldh som körde Wångens häst Ekslätts Armani till seger.
Kontaktperson

PonnyElitVeckan genomförs på Wången för åttonde gången. Veckan är ett resultat av ett samarbete mellan Wången, Sveriges travbanor och Svensk Travsport.

Sveriges travsällskap och

Mer från Wången
Våra samarbetspartners