fbpx
Läger

PonnyElitVeckan

PonnyElitVeckan är det inofficiella landslagslägret för Sveriges ponnytravkuskar. Till det här travlägret bjuds de segerrikaste ponnytravkuskarna från landets travbanor in en gång om året för att utvecklas, umgås och tävla.

PonnyElitVeckan – ett läger för inbjudna Symbolen för ponnyelitveckan - en prisrosett med Wångens sigill i mitten och texten ponny elitveckan runt.

Till PonnyElitVeckan, PEV, blir man inbjuden, deltagarna har kvalat in genom att vara de framgångsrikaste kuskarna på sin bana. Genom ett samarbete med Svensk Travsport och Sveriges travbanor och olika sponsorer kan vi bjuda kuskar från travsällskapen varje år som får delta utan kostnad. Max antal gånger man kan vara med på PEV är två år. När en kusk har varit med på två PEV-läger blir man invald i PEV Hall of Fame och blir avtackad och hyllad. (De som kvalade in 2020-2021 eller deltog 2021 kommer inte att tas upp i Hall of Fame. Endast dem som deltagit två gånger på en lägervecka fysiskt på Wången räknas in i Hall of Fame.)

FLER KUSKAR FÅR CHANSEN 2022

Till PonnyElitVeckan 2022 utökas antalet platser och banorna får möjlighet att skicka en till kusk eller ryttare som de anser förtjänat extra uppskattning. Kriterierna för att ha chans att knipa den andra platsen är att man gjort en insats för det lokala, att man är en bra förebild inom ponnytravet och är medlem i SPTF. Personen ska vara mellan 13–18 år och inte varit med på PonnyElitVeckan tidigare. Travsällskapen väljer själva om de skickar en eller två representanter från sin bana.

ETT LÄGER INKLUSIVE ALLT

PEV genomförs på Wången vecka 26. En vecka som innehåller allt som ett högklassigt travläger för barn och ungdomar ska. Föreläsningar och praktiska moment som syftar till att utveckla ekipaget, möjlighet att ta med egen eller låna ponny av Wången, boende med ”all inclusive”, möjlighet för föräldrar att följa med, samt självklart roliga fritidsaktiviteter såsom grillkvällar, bad m.m. Allt under överinseende av Wångens duktiga lärare och Svensk Travsports ungdomsledare. Här kan du se filmer från tidigare lägerveckor.

Under vecka 26 pågår även ett islandshästläger på Wången: Nationella Ungdomsveckan, NUV.

Anmälan
Kontaktperson
PEV-mästare genom åren

2013: Månstorps Opal – Thilda Andersson (Hd), Airiel – Cornelia Bergström (Sä)

2014: Emmeros Imponera – Amanda Hoveklint (E), Musslan – Paula Christensson (Å)

2015: Månstorps Quatro – Hannah Gustavsson (Ro), Thyra Tyrann – Camilla Ingerstad (S)

2016: Emmeros Gnista – Emilia Hägglund (Sä), Hults Shamira – Ebba Handler (S)

2017: Duchesse – Linnèa Alsèn (G), Enets Daisy – Isak Johansson (To)

2018: Månstorps Pagadee – Malva Johansson (To), Ekslätts Armani – Thelma Eldh (H)

2019: Hårstorps Gipzy – Towa Olsson (J), Skarvikens Lilija – Michelle Johansson (Ro)

2020: Inställt p.g.a. Covid.

2021: Inställt p.g.a. Covid.

Vill du köra trav på gymnasiet?

På Wången finns naturbruksprogrammet med inriktning trav.
Läs mer om gymnasieprogrammet här.

Samarbetspartners

PonnyElitVeckan genomförs i samarbete med

Sveriges travsällskap och

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.