fbpx
Läger

Nationella UngdomsVeckan, NUV

Nationella UngdomsVeckan, NUV, är ett islandshästridläger utöver det vanliga. Tänk dig en hel veckas ridläger tillsammans med hästtokiga kompisar - där allt ingår och där du får utveckla dig själv, din ridning och kanske också din egen islandshäst. Vecka 26 varje år ordnar vi tillsammans med SIF den här härliga ridlägerveckan på Wången.

Årets roligaste islandshästridläger är inställt 2021

Tyvärr har vi nu meddelat de anmälda att årets läger är inställt p.g.a. smittläget för Corona-virus. Vi ser fram emot att få återkomma med full kraft och ett stort leende nästa år.

Om Nationella UngdomsVeckan

Här på Wången, centrum för islandshästutbildning i Sverige, får ungdomar i åldern 1217 år möjlighet att utvecklas inom ridning, träning och hästhållning med fokus på islandshäst. Ridlägret Nationella UngdomsVeckan ger deltagarna extra goda förutsättningar att utvecklas inom islandshästsporten. Hit kommer man förstås också för att ha kul, träffa nya kompisar och ha en allmänt rolig lägervecka med både ridning och andra aktiviteter.

Illustration av ett emblem inspirerat av en prisrosett. Text Nationella Ungdomsveckan, blått och gult band och en gul tecknad islandshäst tecknad mot blå botten

NATIONELLA UNGDOMSVECKAN, NUV

 • lägret pågår v. 26. Start måndag 22 juni kl. 09.00 och avslutas efter middagen ca kl. 18 torsdag 25 juni. Det går bra att ankomma söndag och åka fredag för dem som har långt att åka.
 • utbildningsveckan är ett ”all inclusive”-islandshästridläger där deltagarna erbjuds boende, mat, uppstallning, teoretiska och praktiska utbildningspass samt roliga aktiviteter på kvällarna
 • lägret är öppet för ungdomar 1217 år
 • för att kunna ansöka så krävs det att du är medlem i SIF
 • maximalt antal deltagare är 20 stycken. Vid fler sökanden väljer SIF ut vilka som får delta.
 • det är önskvärt, men inget krav att man deltar med egen häst
 • vi har ett antal skolhästar tillgängliga att hyra för utbildningsveckan, men många väljer att ta med egen häst
 • islandshästlärare Camilla Hed ansvarar för planeringen av veckan. Wångens ordinarie hästlärare samt studenter från hippologprogrammet undervisar. Våra lärare undervisar på gymnasie- och universitetsnivå men arbetar också med clinics och instruerar alla åldrar och nivåer på ryttare.
 • ungdomsledare via SIF finns med för att ordna aktiviteter på framförallt kvällstid men även vissa dagar.
 • NUV arrangeras samtidigt som Wångens inofficiella landslagsläger för ponnytravungdomar, PonnyElitVeckan, och ett antal aktiviteter samordnas mellan dessa läger.

NUV arrangeras av Wången i samverkan med SIF Svenska Islandshästförbundets ungdomssektion.

15 glada tjejer på en grön gräsmatta hoppar upp i luften. Alla deltagare på 2018-års islandshästridläger
Deltagare på NUV 2018, Nationella Ungdomsveckan
Pris
 • Delta med egen häst: 3 900 kr – i priset inkluderas uppstallning och foder för EN häst.
 • Delta med en av Wångens skolhästar: 4 900 kr. Vill du hyra häst får du ansöka om det, vi har ett begränsat antal hästar att hyra ut.

I priset ingår lektioner och aktiviteter, boende i vårt elevboende, frukost, lunch, middag och kvällsfika på Wångens wärdshus.

TIPS INFÖR PACKNING

Packlista PEV NUV

Ladda ner Format: pdf Storlek: 65.4 KB

Vill du rida islandshäst på gymnasiet?

På Wången finns naturbruksprogrammet med inriktning islandshäst.
Läs mer om gymnasieprogrammet här.

Kontaktperson
Camilla Hed Stallförman/lärare islandshäst

Fler utbildningar

Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.