fbpx
Läger

Nationella UngdomsVeckan, NUV

Nationella UngdomsVeckan, NUV, är ett islandshästridläger utöver det vanliga. Tänk dig ett ridläger tillsammans med hästtokiga kompisar - där allt ingår och där du får utveckla dig själv, din ridning och kanske också din egen islandshäst. Varje år ordnar vi tillsammans med SIF den här härliga lägret på Wången.

Årets roligaste islandshästridläger  Nationella UngdomsVeckan

Här på Wången, centrum för islandshästutbildning i Sverige, får ungdomar i åldern 1217 år möjlighet att utvecklas inom ridning, träning och hästhållning med fokus på islandshäst. Ridlägret Nationella UngdomsVeckan ger deltagarna extra goda förutsättningar att utvecklas inom islandshästsporten. Hit kommer man förstås också för att ha kul, träffa nya kompisar och ha ett roligt läger med både ridning och andra aktiviteter.

Illustration av ett emblem inspirerat av en prisrosett. Text Nationella Ungdomsveckan, blått och gult band och en gul tecknad islandshäst tecknad mot blå botten

NATIONELLA UNGDOMSVECKAN, NUV

DATUM FÖR 2024. 17-20 juni (något kortare läger än vanligt då det är midsommarveckan)

  • Start måndag kl. 09.00 och avslut efter lunch torsdag kl. 13. För er som reser långt är det möjligt att ankomma redan söndag från kl. 15.
  • lägret är ett ”all inclusive”-islandshästridläger där deltagarna erbjuds boende, mat, uppstallning, teoretiska och praktiska utbildningspass samt roliga aktiviteter på kvällarna
  • lägret är öppet för ungdomar 1217 år
  • för att kunna ansöka så krävs det att du är medlem i SIF
  • maximalt antal deltagare är 20 stycken och minst antal deltagare är åtta. Vid fler sökanden än 20 väljer SIF ut vilka som får delta.
  • du tar med egen häst (vi brukar ha ett antal skolhästar tillgängliga att hyra för utbildningsveckan, men i år har vi tyvärr endast några få hästar för uthyrning då ett forskningsprojekt med våra skolhästar pågår samtidigt som lägret. De hästar vi har är redan bokade av de först anmälda).
  • islandshästlärare Camilla Hed ansvarar för planeringen av veckan. Wångens ordinarie ridlärare undervisar. Våra lärare undervisar på gymnasie- och universitetsnivå men arbetar också med clinics och instruerar alla åldrar och nivåer på ryttare.
  • ungdomsledare via SIF finns med för att ordna aktiviteter på framförallt kvällstid men även vissa dagar.

NUV arrangeras av Wången i samverkan med SIF Svenska Islandshästförbundets ungdomssektion.

ERBJUDANDE TILL MEDFÖLJANDE VÅRDNADSHAVARE

Under NUV följer ibland vårdnadshavare, t.ex. för att man har långt att resa med sin häst. Vi har ett särskilt erbjudande till er. Ta kontakt med wärdshuset: 0640-174 17, wardshus@wangen.se

Kostnad

Lägerkostnad 2024 med egen häst: 3150 kr

Priset är inkl. kost och logi, träning och aktiviteter.

ANSÖKAN

Ansök här.

Sista anmälningsdag 2 maj.

Tips till packningen

Packlista NUV

Ladda ner Format: pdf Storlek: 398.2 KB

Till dig som tar med egen häst

NUV: Till dig som tar med egen häst

Ladda ner Format: pdf Storlek: 148.0 KB

Kontaktperson
Camilla Hed Stallförman islandshäst. Lärare hippologprogrammet
Vill du rida islandshäst på gymnasiet?

På Wången finns naturbruksprogrammet med inriktning islandshäst.
Läs mer om gymnasieprogrammet här.