fbpx
FAQ

Här får du som elev och vårdnadshavare praktisk information om livet på Wången. När du tecknar boendeavtal med Wången intygar ni att du och din/dina vårdnadshavare har tagit del av och accepterar innehållet i elevhandboken.

Wångens elevhandbok läsåret 2023-2024

Om du önskar bo på Wångens elevboende behöver du teckna ett avtal. Om ni (betalningsansvarig vårdnadshavare) inte redan har fått och tecknat ett elevboendeavtal kontakta britt-inger.gerhardsson@wangen.se så skickar vi ett till dig.

Vid full beläggning i elevboendet kan även Wärdshusets stugor komma att användas, men elevboendet används alltid i första hand. Det vill säga om det under läsåret blir ett rum ledigt kommer elever som placerats i stuga att flyttas till elevboendet.

Om du önskar ta med egen häst till Wången behöver du teckna ett avtal. Om ni (betalningsansvarig vårdnadshavare) inte redan har fått och tecknat ett uppstallningsavtal kontakta anette.lundquist@wangen.se så skickar vi ett till dig.

Månadskostnaden för uppstallning hittar du på sidan med priser för privatstallet.

Du kan redan nu förbereda dig genom att läsa:

HRA ordnings- och säkerhetsföreskrifter

Smittskyddsplan Wången 2023

Boka in tid för föräldramöte söndagen den 25 augusti kl. 09:00, på Wången alt. uppkopplad.

Om du går profil Islandshäst så måste hästen vara minst 6 år och valack eller sto. Om du går profil Trav så ska hästen ha gått godkänt premie- eller kvallopp eller ha fyllt tre år, vara valack eller sto. Vi tar inte emot hingstar.

Observera att avtalet inte är giltigt förrän Wången undertecknat och beviljat plats.

Jämtlands Gymnasieförbund använder skolplattformen Quiculum för kommunikation mellan skola och hem. I Quiculum kan du se din ungdoms schema, närvaro, studieplan, betyg, klasslista med mera. Du kan också frånvaroanmäla din ungdom, söka ledighet eller boka tid för ett utvecklingssamtal.

Du når Quiculum via adressen jgy.quiculum.se/login. I nästa steg väljer du skola. Personal och elever vid skolan loggar in med det Microsoftkonto de fått via skolan. Vårdnadshavare loggar in med BankID. Den som inte har tillgång till BankID behöver kontakta skolan via carin.liljekvist@wangen.se, för att få användarnamn och lösenord att logga in med.

En förutsättning för att kunna komma åt Quiculum är att din ungdom är registrerad som elev och inte har fyllt 18 år.

Manual Quiculum – Information till vårdnadshavare

Våra samarbetspartners