fbpx
FAQ

Om du är över 20 år kan du söka CSN-bidrag om du går hela kursen, inte bara de två första veckorna.

Läs mer om hur du söker studiemedel och ev. lån från CSN här.

Du kan även undersöka om det finns lokala bidrag/stipendier att söka för din utbildning, t.ex. genom din kommun eller länsstyrelsen. En del fackförbund har utbildningsstipendier. Det gäller att söka sig fram utifrån just dina individuella förutsättningar.

Till Wången kan du ta med häst i mån av plats. Hästen ska vara ett sto eller en valack (vi tar inte emot hingstar), vara över tre år och inkörd eller inriden.

Priser på uppstallning beror på typ av häst och vilken typ av uppstallning du väljer eller som finns ledigt.

Om du inte har gått gymnasiet med inriktning häst behöver du intyg på att du arbetat eller gjort praktik i en professionell hästverksamhet. Du kan ha jobbat heltid eller t.ex. helger. Din erfarenhet måste intygas av din arbetsgivare, helst skriftligen men det går även bra om arbetsgivaren ringer vår utbildningsansvarig. Vi behöver veta hur länge du praktiserat eller arbetat, dina uppgifter och hur arbetsgivaren bedömer dina kunskaper och färdigheter.

Det går bra att bo på Wången. Vi har flera olika boendelösningar med fördelaktigt pris för dig som läser omskolningskursen. Boende på Wången bokar du på wardshus@wangen.se eller 0647-174 17

Våra samarbetspartners