fbpx
Alla deltagarna i ETSÄ-racet på Vincennes 2019, tillsammans med representanter från skolorna. Svenska flaggan i topp!
7 nov
Allmän

ETSÄ-RACE; ETT INTERNATIONELLT ELEVLOPP

Dags igen för ETSÄ-race. Tolv deltagare från fyra skolor tävlar i ett ambulerande internationellt ungdomslopp. I år avgörs det på Östersundstravet!

ETSÄ-RACE 2023

Wången arbetar med att erbjuda våra elever och studenter internationella kontakter och erfarenheter genom samarbeten med utbildningsorganisationer i andra länder, resor och möjlighet till att söka stipendier för att praktisera utomlands. Wången ingår bland annat i en internationell samarbetsorganisation; European Trotting School Association (ETSÄ), som består av utbildningsorganisationer inom travsport.

Syftet med ETSÄ är att samverka kring utbildningsfrågor inom travsport, stimulera utbyten och mobilitet för lärare och studerande samt genom olika projekt utveckla utbildning för och inom travsport.

Totalt kör tolv kuskar i loppet, fyra från resp land. Utbildningsorganisationerna utser kuskar utifrån särskilda kriterier,  bland annat ska de vara nuvarande eller tidigare studerande från respektive skola. Från Wången har både tidigare gymnasieelever och hippologstudenter kört.

Fyra skolor tävlar i ETSÄ-race:

Loppet kördes första gången på Solvalla 2008. År 2019 gick loppet på Vincennes i Paris, sedan dess har covid och andra omständigheter satt stopp för tävlandet. Men 2023 är det dags igen! Den här gången på Östersundstravet.

POKALEN TILL SVERIGE

Den stora vandringspokalen i glas är just nu i Wångens händer på svensk mark – i november får vi se om den flyttar utomland. Här kan du läsa mer om när loppet avgjordes på Vincennes.

Du kanske också är intresserad av
Ridlärare sitter med ryggen mot kameran vid en ovalbana. Ryttare i vita ridbyxor och kavaj syns bredvid 13 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR

SAVE THE DATE! Islandshästdagar som du inte får missa!
Islandshästskäck syns bredvid man i tjock jacka och keps i vintrigt landskap. Eyjolfur Isolfsson är en av föreläsarna på årets instruktörsseminarie 13 okt

SIF:s instruktörsseminarie på Wången

Temat för årets instruktörsseminarie som hålls av Svenska Islandshästförbundet är "Hållbar utbildning".
Våra samarbetspartners