fbpx
Närbild av ett hästöga
Foto: Lukas Godja/Shutterstock
8 nov

Föreläsning om hästens sinnen

OBS NYTT DATUM 8/11. På här spännande föreläsningen om hästens sinnen får du veta mer om hur hästarna uppfattar sin omgivning genom sina sinnen och hur hästarnas erfarenheter och tidigare inlärning påverkar hur hästen reagerar i olika situationer.

HUR UPPFATTAR HÄSTEN SIN OMGIVNING GENOM SINA SINNEN?

Välkommen till en föreläsning om hur hästarna uppfattar sin omgivning genom sina sinnen och hur hästarnas erfarenheter och tidigare inlärning påverkar hur hästen reagerar i olika situationer. Maria Vilain Rørvang berättar även om sin forskning och om hur vi i den dagliga hästhanteringen kan ha nytta av kunskaper kring inlärning och beteende.

FÖRELÄSARE

Maria Vilain Rørvang, agrobiolog med en PhD i husdjurvetenskap och forskare vid SLU, är ursprungligen från Danmark. Hon har en bakgrund som professionell tävlingsryttare på islandshäst. Hennes forskningsfokus är kring optimering av djurens inhysningssystem och närmiljö genom nya innovativa metoder. Hon har forskat på hästars beteende och är en uppskattad föreläsare med koppling till hästforskning genom bland annat ISES, International Society for Equitation Science.

Du kanske också är intresserad av
Foto med hand som håller en hov med sko. Över bilden ligger en illustration med en stiliserad person som har hörlurar på huvudet och tittar in i en skärm - bilden ska illustrera en digital informationsträff med hovslagarutbildningen 22 feb

Digital info.träff på hovslagarutbildningen

Nu har du chansen att träffa hovslagarutbildningen digitalt 15/3 kl. 18–19.
14 mar

Digitalt studiebesök på hippologprogrammet

Plugga på hippologprogrammet? Vid det här infotillfället får du veta allt du behöver inför anmälan.
Foto med mängder av järnskor som hänger på krokar på en vägg. Ovanpå bilden ligger en illustration av en gubbe framför en skärm som ska symbolisera en digital informationsträff på tilläggsutbildningen 22 mar

Digital info.träff på tilläggsutbildningen för hovslagare

Nu har du chansen att få veta mer om tilläggsutbildningen.
Våra samarbetspartners