fbpx
Närbild av ett hästöga
Foto: Lukas Godja/Shutterstock
8 nov

Föreläsning om hästens sinnen

OBS NYTT DATUM 8/11. På här spännande föreläsningen om hästens sinnen får du veta mer om hur hästarna uppfattar sin omgivning genom sina sinnen och hur hästarnas erfarenheter och tidigare inlärning påverkar hur hästen reagerar i olika situationer.

HUR UPPFATTAR HÄSTEN SIN OMGIVNING GENOM SINA SINNEN?

Välkommen till en föreläsning om hur hästarna uppfattar sin omgivning genom sina sinnen och hur hästarnas erfarenheter och tidigare inlärning påverkar hur hästen reagerar i olika situationer. Maria Vilain Rørvang berättar även om sin forskning och om hur vi i den dagliga hästhanteringen kan ha nytta av kunskaper kring inlärning och beteende.

FÖRELÄSARE

Maria Vilain Rørvang, agrobiolog med en PhD i husdjurvetenskap och forskare vid SLU, är ursprungligen från Danmark. Hon har en bakgrund som professionell tävlingsryttare på islandshäst. Hennes forskningsfokus är kring optimering av djurens inhysningssystem och närmiljö genom nya innovativa metoder. Hon har forskat på hästars beteende och är en uppskattad föreläsare med koppling till hästforskning genom bland annat ISES, International Society for Equitation Science.

Du kanske också är intresserad av
Symbolbild för kallblodshelg 2032. En svart kallblodshingst körs till stallet efter körprovet. I bakgrunden syns dimma över Alsensjön. 13 sep

KALLBLODSHELG 2024

Kallblodshelg 2024 med den årliga avelsvärderingen för kallblodshingstar hålls som vanligt på Wången.
Islandshästskäck syns bredvid man i tjock jacka och keps i vintrigt landskap. Eyjolfur Isolfsson är en av föreläsarna på årets instruktörsseminarie 17 okt

FEIF Education Seminar 2024: Harmony before performance

Seminar for FEIF trainers and instructors. This years theme is Harmony before performance.
Bildcollage från Wångens islandshästdagar, tävlingar clinics med ridning i kapson och repgrimma 18 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR 2024

Boka in den här helgen redan nu! Wångens islandshästdagar 2024 blir fullmatade med tävlingar, …
Våra samarbetspartners