fbpx
Närbild av ett hästöga
Foto: Lukas Godja/Shutterstock
8 nov

Föreläsning om hästens sinnen

OBS NYTT DATUM 8/11. På här spännande föreläsningen om hästens sinnen får du veta mer om hur hästarna uppfattar sin omgivning genom sina sinnen och hur hästarnas erfarenheter och tidigare inlärning påverkar hur hästen reagerar i olika situationer.

HUR UPPFATTAR HÄSTEN SIN OMGIVNING GENOM SINA SINNEN?

Välkommen till en föreläsning om hur hästarna uppfattar sin omgivning genom sina sinnen och hur hästarnas erfarenheter och tidigare inlärning påverkar hur hästen reagerar i olika situationer. Maria Vilain Rørvang berättar även om sin forskning och om hur vi i den dagliga hästhanteringen kan ha nytta av kunskaper kring inlärning och beteende.

FÖRELÄSARE

Maria Vilain Rørvang, agrobiolog med en PhD i husdjurvetenskap och forskare vid SLU, är ursprungligen från Danmark. Hon har en bakgrund som professionell tävlingsryttare på islandshäst. Hennes forskningsfokus är kring optimering av djurens inhysningssystem och närmiljö genom nya innovativa metoder. Hon har forskat på hästars beteende och är en uppskattad föreläsare med koppling till hästforskning genom bland annat ISES, International Society for Equitation Science.

Du kanske också är intresserad av
Ridlärare sitter med ryggen mot kameran vid en ovalbana. Ryttare i vita ridbyxor och kavaj syns bredvid 13 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR

SAVE THE DATE! Islandshästdagar som du inte får missa!
Islandshästskäck syns bredvid man i tjock jacka och keps i vintrigt landskap. Eyjolfur Isolfsson är en av föreläsarna på årets instruktörsseminarie 13 okt

SIF:s instruktörsseminarie på Wången

Temat för årets instruktörsseminarie som hålls av Svenska Islandshästförbundet är "Hållbar utbildning".
7 nov

ETSÄ-RACE; ETT INTERNATIONELLT ELEVLOPP

Dags igen för ETSÄ-race. Tolv deltagare från fyra skolor tävlar i ett ambulerande internationellt…
Våra samarbetspartners