fbpx
Felicia sitter varmt klädd i en rullstol. På huvudet har hon en mössa från Agria. Hon är utomhus i en snötäckt paddock och håller i en häst. 13 mar
Allmän

Från sjukhussängen till elitryttare

Felicia Grimmenhag kommer till Wången och berättar om sin resa från sjukhussängen till elitryttare, och mycket mer. Idag är hon föreläsare och projektledare. Kom och lyssna på en inspirerande föreläsning.

När Felicia Grimmenhag var 17 år gammal så förlorade hon båda benen i en allvarlig trafikolycka som höll på att kosta henne livet, och på ett ögonblick förändrades hennes liv för alltid. Vägen tillbaka till livet har varit en berg och dalbana av med- och motgångar. Idag rider hon i landslaget i paradressyr, jobbar som projektledare på Svenska Islandshästförbundet och föreläser om sin resa och hur man accepterar sin nya livssituation. Uppdraget på Svenska Islandshästförbundet är ett projekt som nyligen startades upp för att implementera parasport i islandshästsporten och skapa bättre förutsättningar för personer med funktionsnedsättningar att både tävla och träna med hästrasen.

Felicia har också som mål att representera Sverige på framtida mästerskap.

Nu kommer Felicia till Wången för att föreläsa onsdagen 13 mars kl. 18.30. Anmäl dig här.

FELICIA GRIMMENHAG – EN AV AGRIAS PROFILRYTTARE

Felicia är en av Agrias profilryttare och kommer till Wången genom vårt samarbete med Agria Djurförsäkring. Under dagen föreläser hon för våra gymnasieelever och på kvällen har vi en öppen föreläsning dit alla är välkomna.

Läs mer här: Felicia Grimmenhag: ”Viktigt att hästar får se olika miljöer” – Agria Djurförsäkring

Du kanske också är intresserad av
Prisrosetter med Wångens logo som går att vinna i Wången Open 18 maj

Wången Open

Islandshästtävlingar med SM-kval på Wången.
Symbolbild för kallblodshelg 2032. En svart kallblodshingst körs till stallet efter körprovet. I bakgrunden syns dimma över Alsensjön. 13 sep

KALLBLODSHELG 2024

Kallblodshelg 2024 med den årliga avelsvärderingen för kallblodshingstar hålls som vanligt på Wången.
Bildcollage från Wångens islandshästdagar, tävlingar clinics med ridning i kapson och repgrimma 18 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR 2024

Boka in den här helgen redan nu! Wångens islandshästdagar 2024 blir fullmatade med tävlingar, …
Våra samarbetspartners