fbpx
Bild på framsida av rapport. Bilden föreställer en man som kör griplastarvagn med ett par nordsvenska brukshästar 29 mar
Allmän

PRESENTATION AV HÄSTEN SOM RESURS I DET MODERNA SKOGSBRUKET

Digital föreläsning som presenterar innehållet i rapporten Hästen som resurs i det moderna skogsbruket.

Brukshästcentrum bjuder in till en presentation av rapporten Hästen som resurs i det moderna skogsbruket. Siri Berg, som genomfört arbetet, presenterar fördelarna med att använda häst för virkesdrivning i skogen utifrån hållbarhetsperspektiven; ekonomisk, kulturell, social och ekologisk hållbarhet. Rapporten ger också exempel på uppdrag och samarbeten samt tips till entreprenörer som vill lyckas i kontakten med nya uppdragsgivare. Efter presentationen finns tid för frågor och diskussion.

Varmt välkommen!

Projektet

HÄSTEN SOM RESURS I DET MODERNA SKOGSBRUKET är ett informationsprojekt med det långsiktiga målet att öka kännedomen om möjligheterna att använda brukshäst i det moderna skogsbruket. Arbetet har genomförts av skogsvetare Siri Berg tillsammans med Malinda Alriksson, hippolog, samordnare Brukshästcentrum Wången och Elin LeeApple, projektledare, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) för Brukshästcentrum 2022.

RAPPORTEN ”HÄSTEN SOM RESURS I DET MODERNA SKOGSBRUKET”

Rapporten Hästen som resurs i det moderna skogsbruket publicerades mars 2023. Du kan läsa mer om rapporten i den här artikeln. 

Du kanske också är intresserad av
Ridlärare sitter med ryggen mot kameran vid en ovalbana. Ryttare i vita ridbyxor och kavaj syns bredvid 13 okt

WÅNGENS ISLANDSHÄSTDAGAR

SAVE THE DATE! Islandshästdagar som du inte får missa!
Islandshästskäck syns bredvid man i tjock jacka och keps i vintrigt landskap. Eyjolfur Isolfsson är en av föreläsarna på årets instruktörsseminarie 13 okt

SIF:s instruktörsseminarie på Wången

Temat för årets instruktörsseminarie som hålls av Svenska Islandshästförbundet är "Hållbar utbildning".
7 nov

ETSÄ-RACE; ETT INTERNATIONELLT ELEVLOPP

Dags igen för ETSÄ-race. Tolv deltagare från fyra skolor tävlar i ett ambulerande internationellt…
Våra samarbetspartners